Siera kūka

Diemžēl vairs neatceros, no kurienes ņemta šī siera kūkas recepte. Pagājušā dzimšanas dienā to uztaisīju pirmo reizi, visi saslavēja un tā nu es pie tās spītīgi turos. Taču ar parasto, tas ir, trekno svaigo sieru sanāk īsta tauku bumba. Ja vēl pieliek saldo krējumu… Tāpēc sestdien man bija svētki – Stockmann atradu svaigo sieru ar 0.2% tauku saturu un kaut kādām 60 kalorijām uz simt gramiem. Salīdzinājumam – 100 gramos Kāruma klasiskajā svaigajā sierā ir 344 kalorijas. Visai iepriecinoši. Lai neteiktu vairāk.

Recepte:
100 grami sviesta
paciņa Selgas šokolādes cepumu (180 grami)
600 grami svaigā siera
200 grami cukura
lielā bundža konservētu persiku
30 grami želatīna – divas paciņas pa 15 gramiem, vislabāk kaut kāds vietējais – Anatols vai Valežs, ar Santa Maria man kaut kā nesanāca

Tātad, vispirms aplej 15 gramus želatīna ar ūdeni – kādu 1/4 daļu no krūzes. Katliņā izkausē sviestu. Tikmēr saberž cepumus. Lielu daļu var samīcīt, spaidot cepumu paciņu, bet lielākos gabalus saberž ar krūzītes dibenu.

Saberztos cepumus ieliek traukā, kur taisīs kūku – es izmantoju sautējamo trauku, jo tam ir vāks. Ja izmanto kūkas formu, tā jānotin ar pārtikas plēvi, lai nesasūktos ar ledusskapja smaržām un smakām. Kad sviests izkusis, pielej saberztajiem cepumiem un samīca viendabīgā masā. Tas to izlīdzina (ērtāk ir ar rokām), veidojot tādu kā groziņu.

Bļodā ar mikseri sajauc svaigo sieru ar cukuru, var pielikt nedaudz vaniļas cukura. Man personīgi prasās drusku vairāk cukura. Sablenderē pusi konservēto persiku, pārējo noliek malā un neapēd. Sajauc siera un persiku masu.

Bļodiņā ar karstu ūdeni ieliek krūzi, kur ir uzbriedis želatīns. Lēnām maisa līdz uzbriedušais želatīns pārvērties šķidrumā bez graudiņiem.

Tad to iejauc siera-persiku masā, kārtīgi izmaisa.
Ielej siera masu traukā ar cepumu groziņu, uzliek vāku un liek ledusskapī – vismaz uz dažām stundām.

Pēc dažām stundām, ja persiki nav apēsti un siera kūka sastingusi, atkal aplej atlikušo želatīnu ar ūdeni un izkausē. Persikus sablenderē, pielej nedaudz sīrupa un izšķīdinātu želatīnu. Lej pa virsu kūkai un atkal liek ledusskapī.

Protams, ar lieso sieru garšo citādi. Ne tik trekni. Bet nav ne vainas.

About these ads

38 Atbildes to “Siera kūka”

  1. putnupr Says:

    njamm njamm njammmm

  2. GG Says:

    Šo es domāju garajās brīvdienās izmēģināt

  3. Maija Says:

    A kas tas par svaigo sieru? Izskatā ļoti garda

    • uwa Says:

      Es parasti izmantoju Kāruma svaigo sieru, var arī Filadelfijas, bet tas ir teju divas reizes dārgāks. Veikalos atrodams piena produktu vitrīnās netālu no kausētajiem sieriem.

  4. Maija Says:

    paldies, noteikti pamēģināšu šo kūku

  5. GB Says:

    un tas rūķis ledusskapī pieskata, lai dažas stundas torte izdzīvo? :)
    vai cepumu masai sviesta vietā nevar pienu vai kaut ko citu ne tik treknu?

  6. GB Says:

    tātad :) pamēģināju Tavu kūku, apakšā gan bija sviesta cepumi ar ~50gr svietsa un drusciņ cidoniju sīrupa. Ir gardi, bet apakšā tomēr prasās Selgas veidīgos un Selgas kvalitātes cepumus, taču tāpat ņemšu pusi sviesta! Tagad plūcu laurus no darba kolēģiem un lauru pušķītis Tev :)

  7. Ieva Says:

    cik lielai tortes formai (diametrā) šis produktu daudzums ir paredzēts?

  8. Ieva Says:

    nav grūti izņemt gabaliņus no tāda trauka? es iedomājos, ka varbūt ērtāk būtu taisīt formā ar noņemamām malām…

    • uwa Says:

      No izņemšanas viedokļa būtu ērtāk kūkas formā ar noņemamām malām.
      Taču es esmu sākusi taisīt šajā traukā, jo tam ir labs vāks un var droši likt ledusskapī, nebaidoties, ka sasūksies ar kāda cita ēdiena smaržu. Vienkārši slinkums katru reizi plēvē tīt.

  9. Ieva Says:

    ā, nu skaidrs :)

  10. daciite24 Says:

    Mmmmmmm – mirdams varēst! Ļoti garšīga sanāca!

  11. Dace Says:

    Gatavoju pirmo reizi,un sanāca super garda,pat vīramāte prasīja recepti,un tas ir rādītājs!

  12. Laura Says:

    IDEĀLA!!!!!!!!!!
    Gan recepte, gan pati kūka un protams Tu – kas padalās! :)

  13. Mincis Says:

    Paldies Tev.. Pēc visām atsauksmēm spriežu,ka šī būs tā kūka ,ko taisīšu draugam uz dzimšanas dienu :)

  14. Lelia Says:

    Uwa, es pamēģināju šo recepti un man sanāca vienkārši ideāla kūka! Paldies par recepti!

    Es gribu tagad vēlreiz uztaisīt to kūku, bet nevaru izdomāt, kādu želantīna daudzumu man vajag. Taisīju tādā cepamajā traukā, diametrs laikam varētu būt kādi 28cm, un kūka sanāca diezgan plāna, tagad ir doma uztaisīt īstajā apaļajā 26cm formā, bet tādu pabiezu, lai pietiek vairākiem cilvēkiem. Cepumu daudzumu ir vieglāk piemērot, bet kā būtu, ja es dubultotu krēma daudzumu, cik man būtu jāliek želantīns? 30gr vai arī saželētu ar tiem 15 gr? Neesmu tik pieredzējusi gatavošanā, tāpēc tādas šaubas :)

    • uwa Says:

      Ar želatīnu nekad neko nevar zināt:)

      Es laikam liktu divreiz vairāk, lai nav jāēd kā zupa. Visvieglāk izrēķināt ar Ruf želatīnu – uz paciņas rakstīts, kādam daudzumam šķidruma tas domāts.

  15. Lelia Says:

    es toreiz taisīju ar Twin želantīnu (vai kaut kas tamlīdzīgs), darīju, kā Tu receptē rakstīju – iebēru paciņu krūzē, pielēju 1/4 aukstu ūdeni, ļāvu uzbriest un tad karsta ūdens peldē izšķīdināju, viss sanāca ideāli!
    Laikam jau tā būs jadara – ņemšu 2x želantīnu, tik cerams, kūkas formā ielīdīs visa tā masa :)

    Lai nu kā, Tavas receptes ir vienkārši izcilas, lasu un pamazām izmēģinu :)

  16. Anelle Says:

    Nezinu, vai daru kaut ko nepareizu vai kā, bet es vienkārši želatīnu apleju ar karstu ūdeni, kārtīgi samaisu, un leju masai klāt. Un nesānācis ir tikai dažas reizes, un tas ir diezgan labs rādītājs, ņemot vērā, ka runājam par želatīnu :D. Šādi arī uz dažām paciņām rakstīts, un nekas neesmu darījusi savādāk, jo baigi sarežģīti liekas ;D. Ā, esi kādreiz mēģinājusi putukrējuma[jeb saldā krējuma) stindzinātāju? Man tas iepatikās, jo viņš ir pulveris, taču želatīns-šķidrasi un tā. Domā viņu varētu izmantot arī šāda tipa ēdieniem-kas nav saldais krējums?

    • uwa Says:

      Man ir gadījies, ka ar želatīnu viss aiziet šķērsām, tāpēs vienmēr izmantoju vienu metodi un turos pie tās : ) Stindzinātāju gan neesmu izmantojusi – jāpalasa, kas tur pie sastāva rakstīts, bet man šķiet, ka tas masu nepadara tik stingru – tikai sastindzina, nevis saželē.

  17. Sanita Says:

    Paldies par brīnišķigo recepti! Pagatavoju savām mīļajām (mammai un vecmāmiņai) uz māmiņdienu. Abas priecīgas un abām garšoja :)

  18. Zemeņu siera kūka (neceptā) « uwa gatavo Says:

    […] visur, kur vien tās nav skāris karstums vai aukstums. Tāpēc nolēmu pamēģināt, kāda būtu svaigā siera kūka, ja tai konservētu persiku vietā pieliktu sablendētas un gabaliņos sagrieztas zemenes. Tā ir […]

  19. uwa, Zemeņu siera kūka (neceptā) « home made Says:

    […] visur, kur vien tās nav skāris karstums vai aukstums. Tāpēc nolēmu pamēģināt, kāda būtu svaigā siera kūka, ja tai konservētu persiku vietā pieliktu sablendētas un gabaliņos sagrieztas zemenes. Tā ir […]

  20. ZEMENES KŪKĀ | Stils Bez Tabu Says:

    […] visur, kur vien tās nav skāris karstums vai aukstums. Tāpēc nolēmu pamēģināt, kāda būtu svaigā siera kūka, ja tai konservētu persiku vietā pieliktu sablendētas un gabaliņos sagrieztas zemenes. Tā ir […]

  21. Vislabākā siera kūka « uwa gatavo Says:

    […] daļa siera kūku, ko esmu taisījusi, jo īpaši svaigā, svaigā ar zemenēm, šī ceptā, ko es parasti taisu lielāku un bez krējuma virsiņas, lai […]

  22. Anita Says:

    Brīnišķīga recepte un bezgala garšīga kūka. Mana favorīte. Vēl kā odziņai pa virsu tam, sablenderēju svaigas ogas(ierasts tās ir zemenes, avenes vai pat mellenes, kas nu no vasaras vēl saldētavā palicis) ar nelielu daudzuma cukuru un pārleju to kūkai, kad pasniedzu. Ļoti labi. PALDIES par tiešām īstu gardumu! :)

  23. Vapsa Says:

    Un kā tu no tā trauka ārā viņu dabon?

  24. Siera kūka « Receptes24.LV – ēdienu receptes Says:

    […] Oriģinālrecepte: UwaGatavo […]

Atstāj atbildi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 144 other followers

%d bloggers like this: