Cūkgaļas šašliks

Gribētos šo saukt par cūkas šašliku. Taču par to, kas ir un kas nav šašliks, dzimst strīdi, kuru liesmas grūti apdzēst. Es neņemšos stāstīt, ka šis ir klasiskais, tradicionālais, īstais vai kāds nu vēl šašliks. Lai izvairītos no domstarpībām, šo varētu nosaukt vienkārši par cepamgaļu.
Pats svarīgākais ir laba gaļa. Jau vairākkārt esmu slavējusi savu gaļas dāmu tirgū, bet tiešām – viņa man iesver tik foršu mīkstumiņu, ka nekas vairāk nav nepieciešams – kefīrs, citrons un pipari.

Recepte
- cūkgaļa
- sīpoli
- kefīrs
- citrons
- pipari

Proporcijas ir grūti pateikt – man bija trīs kilogrami gaļas, kādi desmit sīpoli, divi citroni, litrs kefīra, kā arī kāda tējkarote piparu.

Nomizo un sagriež sīpolus, un liek plastmasas spainītī vai citā traukā ar vāku.

Sagriež citronu.

Sīpoli un citroni gaida gaļu.

Gaļu sagriež palielos gabalos un liek pie sīpoliem un citroniem.

Pārlej ar kefīru, pievieno piparus un labi izmīca trauka saturu.

Tas arī viss – traukam uzliek vāku un liek ledusskapī, lai gaidītu, kad gaļu liks uz iesma un ceps. Pirms tam gan kādu stundu gaļai jāpavada istabas temperatūrā – lai nebūtu pavisam auksta pirms nonākšanas uz grila.

Foto: actuale.net, K

About these ads

3 Atbildes to “Cūkgaļas šašliks”

  1. uwa, Cūkgaļas šašliks « home made Teica:

    [...] uwa gatavo Share this:TwitterFacebookPinterest Published: Augusts 4, 2012 Filed Under: uwa gatavo Birkas: [...]

  2. riima Teica:

    bez etikja suuds vien buus

Atstāj atbildi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 134 other followers

%d bloggers like this: