Burkānkūka

Izrakņāju ledusskapi, un izrādījās, ka ir visai maz labumu, lai uzceptu ko kūkveidīgu. Tāpēc uzraku pirmo šī gada Ievas virtuvi un nolēmu uzcept burkānkūku. Sajaucu sviestu ar cukuru, piesitu olas, pievienoju krējumu un sodu, drusku sāls un kādu ēdamkaroti kanēļa. Nolēmu piebērt arī atvilktnē aizķērušās kokosriekstu skaidiņas un pieliet atlikošo rumu – kādus 50 gramus. Tad vēl burkāni, milti, mīkla kūkas formā un krāsnī iekšā. Jāgaida rezultāts.

Orģinālrecepte:

  • 100 grami sviesta vai margarīna
  • 100 grami cukura
  • viens liels burkāns (man bija divi)
  • divas ēdamkarotes krējuma (kādi 70 grami)
  • ola (man bija divas mazas)
  • tējkarote cepamā pulvera (liku sodu)
  • 200 – 250 grami miltu
  • šķipsniņa sāls
  • pustējkarote kanēļa

Mana bēda ir visu pāspīlēt un likt vairāk. Reizēm tas attaisnojas. Kūka gan sanāca paplāna, bet tas laikam tāpēc, ka man forma liela. Bet garšo labi. Mazāk kanēļa būtu nepiedodami.

P.S. Kopā kādas 34 FD vienības. Ja apēd gabaliņu šodien, puskūku atdod kundziņam nešanai uz darbu un atlikušo saviem kolēģiem, tad nav jau nemaz tik traki.

4 Atbildes to “Burkānkūka”

  1. Jana Says:

    Forši! Gaidām tad vismaz ceturtdaļu burkānrumakūkas😉

  2. zīle Says:

    cik ilgi jācep?

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: