Mafini

Ja jau maztauku mafini izmēģināti, salīdzinājumam prasījās uzcept arī tos treknos. Darīju visu pacietīgi pēc receptes – vienā bļodā sajaucu sausās sastāvdaļas, otrā – slapjās, un samaisīju visu kopā. Visgrūtāk man nācās ar tām tasēm – cik tasē gramu miltu un cukura? Atradu sensenu grāmatu, kur gramos un tasēs bija izteikti milti un pat želatīns, bet cukurs ne. Tā nu pieņēmu savu mēru un iedomājos, ka pusotra tase cukura varētu būt kādi 250 grami (nē, 300!) . Skatoties uz paciņas, cik kurš cepamais pulveris jāliek, apjuku – viens tik, otrs tik. Beigās laikam pielikās par daudz un, manuprāt, drusku sit cauri cepampuvera garšu. Daļu mīklas sajaucu ar kakao, un sanāca divkrāsainie mafini. Smuki tomēr. Un vēl es pa vidu liku vasarā lasītos ķiršus.

Kad uz darbu aiznesu maztauku mafinus, Aleksītis tos apmainīja pret glazējamo šokolādi – nu to, kas speciāli paredzēta kausēšanai un virsū ķellēšanai. Nevarēju neizmantot, tā nu mafini tika pie šokolādes cepurītēm ar sezama sēkliņām, kokosriekstu skaidiņām un ķirbju sēklām. Gribētos domāt, ka ar labi padarīta darba sajūtu var iet gulēt. Vienīgi nevaru saprast, vai ir gana saldi, vai tomēr vajadzēja vairāk cukuru piebērt. Kundziņš pagaidām atsakās ēst, jo pārāk labi izskatoties, un viņa viedokli neizdodas iegūt.

Recepte:

  • divas tases miltu (2 x 160 grami)
  • viena ēdamkarote cepamā pulvera
  • drusku sāls
  • divas lielas olas
  • tase piena
  • 250 grami cukura
  • astoņas ēdamkarotes eļļas
  • vaniļas esence

4 Atbildes to “Mafini”

  1. Edgars Says:

    Kundziņam taisnība, tiešām izskatās ļoooti labi.🙂

  2. Andris Says:

    Jau nedēļu sekoju tavam blogam. Vai sakarā ar manis izstrādātā zīmola (uwa) izmantošanu, man nepienāktos katru otro vakaru klātienē pārbaudīt vai tas, ko tur meistaro, patiešām ir ēdams?😀

    • uwagatavo Says:

      Redzi, zīmols dzivo labi:) Nezinu, vai katru otro vakaru, bet kādu reizi tiešām Tu varētu ierasties uz pārbaudi. Un es taču vēl esmu Tev parādā vārda dienas šokokūku! Un vispār es vedinu domāt, ka jāpielauž arī Māris un Edgars uz ciemos nākšanu.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: