5diena=pica

Vakar, kā pie piektdienas, atkal bija picu vakars. Šoreiz izdomāju uztaisīt sāļo plātsmaizi gan no gatavā maisījuma, gan no paštaisītas mīklas. Sāku ar paštaisīto – ja nu labi sanāk. Atradu Sirmā picas mīklas recepti, uz svariem precīzi nomērīju miltus, pieliku sāli, cukuru un sauso raugu, pielēju eļļu. Nekas nesanāk. Pie receptēm jau neraksta – lūdzu, domājiet līdzi ar galvu. Ja tas nav īpaši pieminēts, es to arī nedaru.
Izrādās, ka šajā receptē laikam bija aizmirsts pierakstīt, ka vajag arī ūdeni. Tad nu, pamatojoties uz aptuveno attiecību, kas bija minēta uz mīklas sausā maisījuma, pielēju vēl ūdeni. Viss sanāca diezgan labi, tāpēc cerību pilna noliku mīklu, lai tā paraudzējas. Uztaisīju arī no gatavā maisījuma, tā likās labāka, un sāku ar to. Virsū liku visu to pašu, ko iepriekšējā reizē. Sanāca jau garšīgi. Uztaisīju arī otru picu no paštaisītās mīklas. Nekādas vainas, pašai jau šķiet, ka tāda ir garšīgāka nekā no mīklas maisījuma, bet tas varētu būt pagalam subjektīvs viedoklis. Interesanti, ka atkarībā no tā, vai sēnes ir virs vai zem tomātiem, pica izskatās pavisam citādi. Un jā, no paštaisītā mīkla bija tik daudz, ka puse palika pāri, to ieliku saldētavā citai reizei.

Mīklas recepte

  • 600 grami miltu
  • tējkarote sāls
  • tējkarote cukurs
  • tējkarote sausais raugs
  • 60 grami eļļas
  • 300 grami ūdens

Visu sajauc, uzveļ smuku bumbu, apkaisa ar miltiem, ieliek bļodā, apsedz ar dvielīti un noliek siltumā. Pēc kāda laika vēlreiz pamīca, atkal noliek, lai mīkla bļodā atpūšas, un pēc tam tik liek uz plāts. Sarežģīti nav nemaz, pat man sanāca.

3 Atbildes to “5diena=pica”

  1. Pizza friday | Inese Kalnina Photography Says:

    […] and so began my co-work with the blog “uwa gatavo“! […]

  2. Pizza Friday | actuale.net Says:

    […] of course some sip of whiskey with good friends company. Picas recepte no uwagatavo. […]

  3. Ātrās picas ar svaigā siera bumbiņām « uwa gatavo Says:

    […] maizīti – tieši tik liela, cik vienai picas porcijai nepieciešams. Un apaļa! Protams, picas mīkla nav nekas grūts, bet tā ir ērtāk reizēs, kad jāpabaro daudz tukšu vēderu – no vienas […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: