Ābolu pīrāgs, dublis nr. 2

Mēģināts nav zaudēts. Taisīju vēlreiz ābolu pīrāgu. Šoreiz recepte no cetrassezonas.lv. Sagatavojos kārtīgi un visu darīju kā pēc receptes, vienīgi piemājas Maksimā nebija mandeļu skaidiņas un smukas dateles, to vietā ņēmu plūmes, likās, ka varētu būt OK. Vispirms uztaisīju mīklu un noliku ledusskapī. Nomizoju ābolus, sagriezu kā nu mācēju, pieliku divreiz vairāk cukura nekā receptē teikts, 200 gramus žāvētu plūmju, sagrieztas mazākos gabaliņos, kaltētu ingveru un citronu sulu. Sajaucu to visu kopā un ieliku pīrāga formā, kas izklāta ar mīklu. Un pārrīvēju apelsīna miziņu – smaržoja tik labi, ka labāk vairs nevar. Vēl pa virsu drupačas no miltiem, cukura un sviesta. Cepu godīgi visas 45 minūtes, ik pa laikam gan skatījos, kas tur notiek, jo drupačas smuki brūnas palika jau visai drīz.

Šādam izstrādājumam notiekti vajag deserta dakšiņas un smuku kūkas palikni uz kājas, kura man diemžēl nav.

Kad saucu šo kūku par pīrāgu, mani gan visai nežēlīgi apsmaidīja, sakot, ka pīrāgi ir maziņi – kā speķa pīrādziņi.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: