Biezpiena cepumi

Biezpienkūka bija garšīga, nevarēju nosēdēt mierā un viendien uzcepu arī biezpiena cepumus. Šos biju jau dažas reizes cepusi un katru reizi viens un tas pats – ja necep pašās augšējā krāsns nodalījumā, cepumiem piedeg apakšpusīte. Ja visu tā mierīgi un pacietīgi, izcepas labi.

Recepte:
paciņa mīksta sviesta
četras paciņas biezpiena (800 grami)
160 grami cukura (145 grami parastais un 15 grami – vaniļas)
tējkarote cepamais pulveris
500 grami miltu

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Visas sastāvdaļas sajauc, izveido stingru mīklu un ķeras pie darba. Cukurs varēja būt arī vairāk, man gluži vienkārši vairāk nebija. Nokaisa galdu ar miltiem un rullē tievas desiņas, no kurām veido kliņģerīšus. Ja tā labi sakaisa, kliņģerīšus tā pagrūti salipināt. Taču bez miltiem man slikti rullējās, iepriekšējās reizēs viss bija labi, laikam uz otra galda to darīju. Tā kā man pusprocesā uznāca lielais slinkums un mīkla slikti rullējās, izlēmu cept vienkārši tādus mazus cepumiņus – izrullē desiņu un sagriež gabaliņos. Cepumus saliek uz plātī ieklāta cepampapīra, liek augšējā nodaļījumā un kādas 20 minūtes cep.

Izmaksas: Ls 2.50. FD vienības: 46.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: