Sāļais burkānkēkss

Rīt jādodas ciemos, tāpēc izlēmu uzcept burkānkēksu. Man ir divas versijas – saldā un sāļā, šoreiz to otro, jo bijušajam šefam gaļas un siera kēkss labāk iet pie dūšas.

Viss baigi vienkārši – neliek cukuru un samet kopā visu, kas ledusskapī.

Recepte:
daži rīvēti burkāni (kādi 300 grami)
dažas ēdamkarotes eļļas (kādi 30 grami)
trīs olas
čili pipari, melnie pipari, sāls, visādi kaltēti garšaugi
saulespuķu sēklas, sezama sēkliņas
150 grami krējums
pusotra tējkarote cepampulveris
pus paprika
250 grami gaļas
200 grami rīvēts siers
400 grami miltu (puse uz pusi parastie ar smalkajiem)

Uzkarsē cepeškrāsni, pa to laiku visu smuki sajauc kopā – rīvēti burkāni, eļļa, olas, garšvielas, sēklas, paprika, gaļa, siers, krējums. Pieber miltus un cepamo pulveri, ieliek kēksa formā, pārber vēl pāri sieru, ķimenes un ķirbju sēklas un krāsnī iekšā. Atzīšos – es šoreiz aizmirsu par cepamo pulveri. Nu gadās.

Viena atbilde to “Sāļais burkānkēkss”

  1. Uwis Says:

    Tā sagribējās sāļu burkānkēksu… bildes vainīgas🙂

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: