Mammas kārtainā ābolkūka


Vakar mamma cepa un es asistēju kārtainās ābolkūkas tapināšanā.

Recepte:
375 grami margarīna vai sviesta
pusglāze cukurs
drusku sāls
pusotra glāze krējums
aptuveni četras glāzes miltu

Pildījumam: āboli, cukurs, krējums, ola – pēc izjūtas

Izkausē sviestu, pieber cukuru un sāli, piejauc krējumu. Smaisa un palēnām ber klāt miltus. Kad mīkla gatava, sadala divās pikās un ieliek ledusskapī.

Tikmēr nomizo ābolus, sagriež mazos gabaliņos. Izrullē vienu mīklas pikuci lielāku nekā lielā plātsmaizes panna, ieklāj ar sviestu ieziestā pannā, maliņas uzceļ drusku uz augšu. Ieber sagrieztos ābolus, pārlej ar olu, kas sakulta ar cukuru un krējumu. Mamma vakar centās tā mazāk krējumu un cukuru, beigās nospriedām, ka garšīgāk ir tad, ja neskopojas. Izrullē otru mīklas bumbu, pārklāj pāri un aizspiež maliņas. Pārziež ar sakultu olu, un cep 200 grādos kādas 50 minūtes.

Reizēm mīkla ļoti slikti rullējas, tad ir psihošana un raudāšana. Esmu lipinājusi mīklu pa maziem gabaliņiem pannā, jo nebija mīklas ruļļa. Sanāca neslikti. Šoreiz mums nebija sviests, bet gan augu tauku masa. Un krējuma vietā – izstrādājums. Mīkla sanāca tiešām labi – rullējās paklausīgi, neplīsa.

Vēl baigi garšīgi ir tad, ja pa vidu pabārsta kādu sauju dzērveņu.

3 Atbildes to “Mammas kārtainā ābolkūka”

  1. ina Says:

    paldies, noteikti izmēģināsu.

  2. Sandija Says:

    Vajadzēja tekstā minēt, cik tad īsti krējuma un olas ir nepieciešams pildījumam. Citādi tagad nākas zīlēt – cik tad vajag un vai nebūs nošauts greizi?

    • uwa Says:

      Tas tiešām gaumes jautājums – esmu likusi gan 500 gramus krējuma ar trim olām, gan 250 gramus krējuma ar vienu olu. Ja āboli ir sulīgāki, pildījums būs gana slapjš arī ar mazāku daudzumu krēma. Iesākumā var mēģināt ar 250 gramiem krējuma, vienu olu un dažām karotēm cukura.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: