Tarte au negro

Nākamais meistardarbs no svētdienas cepiena. Taisīšu es citronu pīrāgu jeb tarte au citron! Recepte atrasta, sastāvdaļas sapirktas. Jācep tikai.
Uztaisīju mīklu, atpūtināju ledusskapī, ieliku formā. Viss forši. Kamēr cepu, gatavoju pildījumu. Viss lieliski. Izcepu groziņu, izņēmu, piepildīju ar cironu krēmu un… ieliku cepties. Kā izrādās, tā nevajag darīt, ja esi nolēmis pagatavot citronu pīrāgu. Nevajag! Citādi sanāk tarte au negro. Ar pildījuma ielikšanu groziņā receptei vajadzētu beigties, bet es pēc desmit minūšu cepšanas novīpsnāju, kā tad receptē nav pateikts, cik ilgi un kādos grādos jācep, un konstatēju, ka mans skaistais pildījums, kas bildītē rādījās smuki dzeltens, kļuvis brūni melns. Un tad actuale man tā klusi pajautāja – varbūt nemaz nebija jācep?

Mīklai

  • 250 grami miltu
  • 50 grami smalkā cukura
  • drusku sāls
  • 125 grami mazos gabaliņos sagriezta sviesta
  • viens olas dzeltenums
  • 50 grami ūdens

Krēmam

  • 150 grami cukura
  • 150 grami citrona sulas
  • divas olas
  • divi olu dzeltenumi
  • 20 grami kartupeļu cietes
  • 100 grami mīksta sviesta

Miltiem pievieno sāli un cukuru, pielej ūdeni, pieliek olu dzeltenumu un sajauc ar daļu no miltiem.

Pievieno sviestu, un, spaidot ar pirkstiem, sajauc. Kad izveidojas mīklas pikucis, ietin pārtikas plēvē un ieliek atpūsties ledusskapī. Pēc kādas pusstundas sakarsē krāsni līdz 220 grādiem, iemīca formā mīklu.

Sadursta ar dakšiņu, pārklāj ar cepamo papīru un ieber formā pupiņas. Cep kādas 15 minūtes.

Tikmēr taisa krēmu. Katliņā uzvāra 150 gramus citronu sulas (tie bija divi palieli citroni) kopā ar 50 gramiem cukura.

Citā traukā saputo divas olas, divus olu dzeltenumus un 100 gramus cukura, un pievieno 20 gramus kartupeļu cietes.

Masu pievieno uzvārītajai citronu sulai, un ļauj uzmest burbuli.

Tad noņem no plīts, pievieno 100 gramus sagraizīta sviesta un citrona miziņu. Krēmu ielej formā un tā ir gatava.

Vēlreiz atgādinu dļa asobenno tupih un sev – NECEP!

Receptē gan nebija minēts, cik lielai formai pildījums paredzēts, bet man šķiet, ka uz formu, kam 28 centimetri diametrā, krēmu vajadzētu vismaz divtik.

Labi, ka šo neuzcepu kā pirmo kūku, un nelielījos vecākiem. Tā jau viņi sestdienā dabūja picu, kas pilna ar asajiem pipariem. Man vēl likās tīri ciešami, bet māmuliņa mani palūdza tā vairs nedarīt.

5 Atbildes to “Tarte au negro”

  1. Kate Says:

    Recepte izklausās ļoti garšīga, bet vai tad, ja pīrāgu necep pēc krēma ielikšanas tajā, pīrāgs nav tāds nesaturīgs?

  2. Tarte au negro | actuale.net Says:

    […] au negro made by uwagatavo. Masterpiece. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: […]

  3. ::: tarte au negro | ac2ale.net Says:

    […] Citronu pīrāgs made by uwagatavo. […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: