Makroflekss jeb olbaltuma cepumi

No tarte au negro palika pāri trīs olas baltumi. Tā nu izdomāju uztaisīt olbaltumu cepumus. Ja nu kas, baigi garšīgos olbaltumu cepumiņus dod Wok cafe pie tējas.
Patiesībā jau sanāca baigi garšīgi, man patīk tādi, kam drusku ķepīgs viducis.

Recepte

  • trīs olas baltumi
  • 150 grami pūdercukura
  • vaniļas cukurs
  • drusku sāls

Abi citroni un mizas tika izķēzīti citronpīrāgā, tāpēc olbaltumu cepumiem pieliku vaniļas cukuru. Kārtīgi visu sakūlu – beigās jau sāka apnikt. Taču tik centīga, lai kultu ar putojamo slotiņu, es nebiju, izmantoju savu draugu mikseri. Tā kā vēl vairāk sabojāt nevarēja, pieliku masai arī pārtikas krāsvielu. Diemžēl zilā pa Ziemassvētkiem bija beigusies, tāpēc piepilināju drusku zaļo. Beigās gan krāsa pazuda un ir redzama tikai tad, kad iekožas. Cep 120 grādos stundu, pēc tam vēl tik ilgi atstāj izslēgtā cepeškrāsnī.

Viena atbilde to “Makroflekss jeb olbaltuma cepumi”

  1. Meringue Cookies | actuale.net Says:

    […] cepumi) made by uwagatavo. Looks like construction foam “Makroflex”. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: