Ajurvēdas saldumi

Šodien bijām ciemos pie Anda, un viņš, kā izrādās, bija nolēmis mūs pārsteigt ar paša gatavotu plātmsmaizi un tādām kā konfektēm. Ieradāmies par agru un tikām pie darba un zināšanas, kas ir tas, ko ēdam.

Plātsmaize ar aprikozēm
Kad ieradāmies, jau bija sajaukts sviests ar cukuru, mums tikai atlika pievienot pienu, jogurtu, miltus, cepamo pulveri un garšvielas. Mīklai jābūt pašķidrai, tāpēc vajadzēja pieliet drusku vairāk piena. Pa virsu izkārto izmērcētas un sagrieztas aprikozes un pārber drupačas. Cep 200-250 grādos aptuveni 40 minūtes. Tiešām garšīgi! Un olu trūkumu nekādā veidā nejūt.

Mīklai:
100 grami sviesta
200 grami cukura
125 grami piena
300 grami jogurta
400 grami miltu
pusotra tējkarote garam masala
tējkarote ela – kardamona
tējkarote twak – kanēļa

Pa virsu – 400 grami aprikožu

Drupatām – samīca 170 gramus miltu, 100 gramus sviesta, 150 gramus cukura un divas tējkarotes twak – kanēļa.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: