Riekstiņi

Riekstiņi ir kārumu klasika. Baigā ķēpa, bet process foršs, šorīt mūsmājās tapa labi daudz riekstiņu ar vārīta iebiezinātā piena pildījumu. Nu – aptuveni 80. Nezinu, cik daudz vai maz tas ir, bet parasti pazūd visai fiksi. Šovakar bija palikuši kādi 20, manā vēderā slēpjas kādi pieci. Droša vieta.

Recepte:
400 grami sviesta
200 grami cukura
720 grami miltu (4.5 glāzes)
soda, etiķis, ūdens

Pildījumam: vārīts iebiezinātais piens. Vislabākais ir tas, kas bleķa bundžā, mums šoreiz bija kaut kāds jokains Braslu darinājums. Nav jau slikti, bet ar īsto ir labāk.

Samīca sviestu ar cukuru, pieliek 320 gramus miltu (divas glāzes). Tad glāzē ielej drusku ūdeni (nu, grami 30?), tikpat daudz etiķa un kādu tējkaroti sodas. Samaisa un pielej mīklai, samīca un pieber pārējos miltus. Mīklu samīca bumbā, noliek atpūsties ledusskapī, un meklē riekstiņu formiņas.
Man no šī mīklas daudzuma sanāca četras pannas cepumu – 80 riekstiņu. Un pildījumam aizgāja gandrīz divi trauciņi Braslas Piena deserts – karamelizēts piena produktu izstrādājums ar cukuru (katrā 270 grami).

2 Atbildes to “Riekstiņi”

  1. Gunča Says:

    nez kā būtu šito mīklu ķellēt groziņu formītēs? esi mēģinājusi?:)

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: