Lielais kēkss

Ledusskapī bija aizķērusies mazā paciņa paniņu – dzert vairs nevar, bet ārā liet žēl. Tā nu izdomāju uzcept kaut ko kēksveidīgu. Atradu recepti, bet tur vajadzīga tikai glāze paniņu. Tāpēc nolēmu receptes apjomu dubltot. Taču, kad aizgāju līdz ledusskapim, izrādījās, ka olas ir tikai divas. Nu neko, taisīju visu kā iecerēts, tikai četru olu vietā bija divas. Nekādas vainas. Aprikožu plātsmaize jau parādīja, ka var iztikt pavisam bez olām. Pieliku vēl saldētus ķiršus, kanēli, magones, kokosriekstu skaidiņas un apbārstīju ar mandeļu skaidiņām. Man jau parasti gribas sajaukt kopā visu iespējamo.

Recepte:
divas olas (vajadzētu četras, bet nebija ne vainas arī tāpat)
400 grami cukura
100 grami kausēta sviesta
500 grami drusku ieskābušu/ierūgušu paniņu
kāda tējkarote sodas
640 grami miltu
saldēti ķirši
kanēlis
kokosriekstu skaidiņas
magones
mandeļu skaidiņas

Sakuļ olas ar cukuru, pielej kausētu sviestu un paniņas, pieber sodu, samaisa un piejauc miltus. Beigās pieber ķiršus, magones, kanēli, kokosriekstu skaidiņas, visu samaisa un pārber ar mandeļu skaidiņām. Cep kādas 50 minūtes 200 grādos. Pirms cepšanas kēksa formu smuki ielaistīju ar eļļu un izbārstīju ar mannu, un nekas nepielipa pie formas.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: