Mandeļkūka

Šī gada februāra Ievas Virtuves numurā ir maneļkūkas recepte. Tur gan mīklai vajadzēja saldo krējumu, kas man nebija, tāpēc riskēju mīklu taisīt no piena.

Mīklai:
200 grami piena
200 grami cukura
vanilīncukurs
četras olas
400 grami miltu
drusku sāls
tējkarote cepamā pulvera

Virsiņai:
125 grami sviesta
200 grami mandeļu skaidiņu
200 grami cukura
vanilīncukurs
sešas ēdamkarotes piena

Sakuļ pienu, cukuru, vanilīncukuru, sāli un olas. Pievieno miltus un cepamo pulveri. Mīklu lej pannā un cep kādas 15 minūtes, līdz mīkla apbrūnē. Tikmēr katliņā izkausē sviestu, pieber cukuru, vanilīncukuru, mandeļu skaidiņas un pienu. Pēc 15 minūtēm izņem kūkas pamatu, uzlej mandeļu masu un liek vēlreiz krāsnī uz 15 minūtēm.

Es laikam cepu drusku par ilgu, jo aizmirsu par pulksteni. Nu, normāla plātsmaize, nekas īpašs. Mandeļu masa īpaši labi nepieķērās pamatam, labāk būtu to visu pievienot mīklai.

Viena atbilde to “Mandeļkūka”

  1. Almond cake | Inese Kalnina Photography Says:

    […] Almond cake made by uwagatavo […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: