Šokolādes krēms

No skolas laikiem man vienmēr licies, ka pats garšīgākais saldais ir krēms ar ķīseli. Skolā bija tādi kakao klucīši, un arī tādi balti, laikam vaniļas. Novembra Ievas Virtuvē atradu ko līdzīgu.

Recepte:
200 grami tumšās šokolādes
divas ēdamkarotes cukura
10 grami želatīna
pusglāze piena
trīs olu dzeltenumi
250 grami saldā krējuma

Tātad, vispirms aplej želatīnu ar ūdeni. Tad saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Pienu katliņā uzsilda un pievieno sakultos olu dzeltenumus.

Tagad nepatīkamākais – veikli jāmaisa ar putojamo slotiņu, līdz krēms sabiezē.

Man jau likās, ka tik ilga ir mūžība, bet izrādījās, ka vien dažas minūtes. Tad katliņu noņem no plīts un pievieno uzbriedušo želatīnu un gabaliņos sagrieztu šokolādi. Tad visu kārtīgi izmaisa, lai šokolāde izkūst.

Tad uzputo saldo krējumu un iecilā šokolādes masā.

Visu lej kādā traukā. Žurnālā ir bildīte, kur šokolādes krēms smuki ieliets kēksa veidnē un pēc tam sagriezts šķēlēs. Man tādas nav, liku vienkārši bļodā un tad, kad sastindzis ķeksēju uz šķīvja.

Beigās patur kādas stundas četras ledusskapī.

Garšīgs krēms, es tik nesapratu, ar ko lai to ēd. Ar ķīseli par prastu, ar pienu arī ne pārāk. Vienu pašu arī ne. Laikam derētu vaniļas mērce. Ā, un daži želatīna gabaliņi neizšķīda karstajā olu-piena krēmā.

5 Atbildes to “Šokolādes krēms”

  1. putnupr Says:

    gribas!!!!!!!!!

  2. anna Says:

    a priekš kam tur tās olas?

  3. Sandra Says:

    ja godiigi,tad galiigi garaam recepte! nozeloju ka taisiiju pec shiis receptes! vispar nav kaa skolas laikos.
    neiesaku ne saviem draugiem,ne pareejiem! meklejiet kur citur.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: