Dāņu kanēļa kūka

Nezinu, cik daudz dāņu vai nedāņu, bet teica Elīna, kad iedeva man šo recepti – uzrakstītu uz mazas, dzeltenas post-it lapiņas. Kādus pāris gadus tā mētājās dažnedažādās vietās, paspējot labi nosmērēties. Taču salasīt vēl varēja. Tā nu beidzot bija laiks to izmēģināt, citādi drīz to vairs nevarētu. Vēl silta kūka likās ēdama tikai ar karstu tēju, bet nākamajā dienā – jau ļoti garšīga.

Recepte:
125 grami sviesta
400 grami cukura
četras tējkarotes kanēļa
500 grami piena
400 grami miltu
divas tējkarotes cepamā pulvera
saldēti ķirši

Sviestu izkausē, sajauc ar cukuru (baltais, brūnais un arī vaniļas), pieber kanēli.

Pielej pienu, pieber miltus un cepamo pulveri.

Visu kārtīgi sajauc un lej kūkas formā.

Es gan neizturēju un pieliku vēl arī saldētus ķiršus.

Cep 200 grādos kādas 40 minūtes – man gan liekas, ka tas ir par daudz, jo man piedega un nācās melno melnīgsnējo garoziņu apbārstīt ar pūdercukuru.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: