Pats garšīgākais biezpiena sacepums

Pāris reizes esmu taisījusi biezpiena sacepumu, bet katru reizi bijis tā – it kā labi, bet tomēr otrreiz to negribētos ēst. Bija iepircies drusku biezpiena, tāpēc vakar pašķirstīju Mildastantes pavārgrāmatu un, nedaudz variējot, tapa pats garšīgākais biezpiena sacepums. To es saku, liekot roku uz savas godīgās sirds.

Recepte:
500 grami biezpiena
75 grami sviesta
trīs olas
250 grami cukura
50 grami kviešu milti
50 grami kartupeļu cietes
200 grami skābais krējums
100 grami mandeļu skaidiņu

Tātad, vispirms uztaisa ķīseli. Jāatzīstas, es taisīju gatavo – Alojas, jo mājās nebija dzērveņu. Ķīselis sanāk diezgan salds un var droši liet nedaudz vairāk ūdens nekā teikts uz paciņas.

Pēc tam saputo sviestu un cukuru, pievieno drusku vaniļas cukura, olu dzeltenumus, mandeļu skaidiņas, skābo krējumu un miltus. Visu labi samaisa un pievieno biezpienu. Iecilā saputotus olu baltumus, un liek cepeškrāsnī kādos 200 grādos uz nepilnu stundiņu.

Rezultāts bija 1.4 kg, uz 100 gramiem ir apmēram 3.5 FD vienības.

Garšīgs karsts, bet vēl labāks ir nākamajā dienā.

3 Atbildes to “Pats garšīgākais biezpiena sacepums”

  1. Iveta Says:

    Taisīšu jau otro reizi, jo tiešām supergards! Shii ir arī mana izpratne par gardu biezpiena sacepumu.

  2. A Says:

    Nekas nesanaca, viss juk kopaa.

  3. Pats garšīgākais biezpiena sacepums « Receptes24.LV – ēdienu receptes Says:

    […] Orģinālrecepte: UwaGatavo […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: