Baltās šokolādes-apelsīnu krēms

Šokolādes krēms sanāca lielisks. Atvilktnē mētājās baltās šokolādes klucītis, ko pirms kāda laika biju nopirkusi tirgū, tā nu nolēmu izmēģināt balto versiju. Ar pierīvētu apelsīna miziņu. Iznāca labi. Tiesa gan, krēms tā kā noslāņojās – virspusē bija maigāks un gaisīgāks, bet apakšā stingrāks un ar intensīvāku garšu. Nezinu, kāpēc tā sanāca. Vesijas ir divas – ne tajā brīdī pielikts želatīns vai arī apelsīna miziņas pie vainas, jo tās nosēdās trauka dibenā. Bet nekādas vainas. Garšīgi. Un šoreiz zināju, ar ko pasniegt – ar vaniļas mērci. Tiešām garšīgi.

Recepte:
200 grami baltās šokolādes
divas ēdamkarotes cukura
10 grami želatīna
pusglāze piena
trīs olu dzeltenumi
250 grami saldā krējuma
rīvēta apelsīna miziņa

Vispirms aplej želatīnu ar ūdeni.

Saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Katliņā uzsilda pienu un pievieno sakultos olu dzeltenumus.

Tagad pats nepatīkamākais – veikli jāmaisa ar putojamo slotiņu, līdz krēms sabiezē. Šoreiz nevarēja saprast, vai olas ar pienu vienkārši saputojās gaisīgā masā vai arī sabiezēja. Lai nu kā, tajā brīdī katliņu noņēmu no plīts un pievienoju uzbriedināto želatīnu un gabaliņos sagrieztu šokolādi.

Visu kārtīgi izmaisīju, lai šokolāde izkūst. Tad uzputoju saldo krējumu un iecilāju šokolādes masā.

To visu, pārklātu ar pārtikas plēvi, vajadzētu paturēt kādas četras stundas ledusskapī.

Mēs ēdām pēc pāris stundām un bija labi.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: