Vaniļas mērce

Pie šokolādes krēma piedien vaniļas mērce. Pat nevis piedien, bet ir absolūti nepieciešama. To saprotot, izmeklēju visu internetu. Protams, receptes variē – vienā teikts, ka vajag puslitru piena vai saldā krējuma (!!!) un četrus olu dzeltenumus, citā – litrs piena un divi olu dzeltenumi. Vienā vaniļas cukurs, otrā – vaniļas pāksts. Apjuku ne pa jokam. Riskēju un taisīju it kā vienkāršāko variantu, kas sanāca gana labs.

Recepte:
litrs piena
divi olu dzeltenumi
četras ēdamkarotes cukura
vaniļas cukurs

Tātad, uzliek vārīties pienu.

Tikmēr atdala olu dzeltenumus no baltumiem, un dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru.

Kad piens uzkarsējies un tā vien sķiet, ka tūdaļ sāks vārīties, sāk visai garlaicīgu padarīšanu – pa olu masā dažām ēdamkarotēm lej pienu un maisa (tas esot jādara tāpēc, lai ola, lejot to karstajā pienā, neaietu kunkuļos).

Tā tiek galā ar aptuveni pusi no piena, pēc tam olu-piena maisījumu ielej karstajā pienā un turpina to visu karsēt. Maisa, maisa, maisa, kamēr sabiezē. Nu kaut kā tā. Neesmu pārliecināta, ka man sanāca tā, kā vajag, bet vismaz ir zināms, ka rezultāts ir ēdams un pat tīri tā neko. Vienīgi man ir aizdomas, ka mammai bija kāda drusku vienkāršāka metode.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: