Pirmā šī gada aukstā zupa

Sezona atklāta! Pirmais katls ar šī gada auksto zupu izēsts. Var taisīt nākamo.
Aukstā zupa ar bietēm kā reiz ir tā, ar ko es pavisam nesen iemācījos ēst bietes – pagājušā gada vasarā. Līdz tam ēdu tikai balto auksto zupu. Receptes nav – vienkārši ielej katlā vienu lielo paku kefīra, pieliek pa tējkarotei sinepju, mārrutku un etiķa, pieber sāli un piparus un kārtīgi samaisa. Tad iegāž vienu burciņu marinētās bietes (čaklākie vāra paši), piegriež gurķi, dažus vakar vārītus kartupeļus un olas. Ja trauks atļauj, pielej vēl kefīru. Es parasti uz savu 4.5 litru katlu izlietoju burciņu biešu, četras olas, kādus 200-300 gramus gaļas, vienu garo gurķi, kādus sešus kartupeļus un trīs litrus kefīra. Vispirms uztaisa ar tik daudz, cik lien katlā, tad noēd un pielej vēl.

4 Atbildes to “Pirmā šī gada aukstā zupa”

  1. putnupr Says:

    eed un eed un neapstaajas, tik pielej veel
    njammm

  2. mazaisole Says:

    vari padalīties arī ar savu baltās aukstās zupas recpti?

  3. Cold soup | Inese Kalnina Photography Says:

    […] Cold soup made by uwagatavo. […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: