Vien’ maz’ cūciņ’!

Cepeši var būt dažādi. Un vispār – ko gan sauc par cepeti? Tāda pati vien cepeškrāsnī cepta gaļa kā, piemēram, filejas gabals. Kā kaut ko cepešveidīgu esmu cepusi gan cūkas karbonādes, gan ciskas (laikam) gabalu ar ādu.
Pirmajā reizē no karbonādes gabala sanāca vienkārši burrrrvīgs cepetis. Nu tiešām, nelielos – tā bija. Nākamajā reizē it kā no līdzīgs gabals rezultējās neēdamā gaļas klucī. Joprojām mierinu sevi ar domu, ka pie vainas bija slikta gaļa. Šis atkal bija viens no veiksmīgajiem gadījumiem un sanāca labu labais.

Vajag:
apmēram 1.5 kg smuku gaļas gabalu – cūkas karbonāde vai ciskas gabaliņš
tējkaroti vai divas mārrutku
tējkaroti vai divas sinepes
dažas daiviņas saspadīta ķiploka
kādu pusglāzi sojas mērces

Sajauc visas mērces un ķiploku un gaļu ierīvē ar šo masu. Dažas stundas pamarinē, un liek cepties uz kādu pusotru vai divām stundām cepeškrāsnī. Pats galvenais jau ir cepampannā ieliet drusku ūdeni un zem plauktiņa, kur cepas gaļa, palikt vēl vienu pannu ar ūdeni. Tad sanāk tāda forši sulīga gaļa.
Un vēl – ik pa laikam gaļu apskata un aplaista ar slapjumiņu. Tāpat arī pagroza, lai apbrūnē arī apakša.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: