Visgaršīgākie šokolādes cepumi

Signim taisnība, šie ir visgaršīgākie šokolādes cepumi! Labi, uz rokām mani neviens nenēsāja, bet atzinīgi vārdi un tas, ka otrā dienā bija jācep papildporcija, liecina, ka tie ir labu labie. Mīkla arī bez riekstiem un šokolādes garšo debešķīgi, bet gatavā veidā cepumos tā ir pasaka. Tieši tik daudz šokolādes, cik vajag. Tieši tik saldi, kā man patīk. Un, pēc cepumu taisīšanas aizejot līdz pastkastītei un atpakaļ, var just, ka cepumi piesmaržojuši visu kāpņutelpu.

Recepte:
115 grami sviesta
100 grami baltā cukura
120 grami brūnā cukura
divas olas
vaniļas cukurs
tējkarote cepamā pulvera
175 grami miltu
drusku sāls
200 grami salauzītas vai sarīvētas šokolādes
130 grami mandeļu

Vispirms no ledusskapja izņem sviestu, lai tas kļūst drusku mīkstāks. Kad ta noticis, ieslēdz siltīties cepeškrāsni un uzregulē to uz 150 grādiem. Sajauc cukuru ar sviestu, pievieno sāli, vaniļas cukuru un olas – man ar vienu bija par maz. Tad milti un cepamais pulveris, kamēr mīkla kā jau mīkla. Pagaršojiet, garšo tiešām lieliski. Tad piejauc šokolādi un sakapātus riekstus. Es izmantoju tirgū nopērkamos baltos un tumšos šokolādes čipšus, brūnos laikam sauc par kakao glazūru. Mani personīgi pret to nav nekādu iebildumu. Viegli arī sasmalcināt – es vienkārši paspaidīju ar roku, lai drusku salūst.
Uz pannas uzklāj cepamo papīru un liek mīklas piciņas. Jāliek ar tādām palielām atstarpēm, jo cepumi labi izplūst. Pēc kādām 18-20 minūtēm gatavi. Jāatdzesē uz pannas vai ar cepamo papīru jānoceļ un jāuzliek uz galda. kamēr silti, tie ir diezgan mīksti. No šī mīklas daudzuma sanāk kādas trīs pannas ar cepumiem – pa kādiem deviņiem uz katras.

Nu, ko lai saka. Garšīgi. izmēģināju arī ar rozīnēm un šokolādi – garšo tikpat labi. Otrajā reizē sviests bija tikko no ledusskapja un nepadevās mīcīšanai, tāpēc es to izkausēju un tad jaucu kopā ar cukuru. Iespējams tāpēc cepumi sanāca mīkstāki. Kundziņam tā garšoja labāk.

6 Atbildes to “Visgaršīgākie šokolādes cepumi”

  1. Chocolate cookies | Inese Kalnina Photography Says:

    […] Chocolate cookies made by uwagatavo. […]

  2. Zane Says:

    Kāda īsti starpība starp balto un brūno cukuru? Kā mainīsies garša, ja nebūs brūnā cukura?

  3. Iveta Says:

    Paldies! Cepumiņi sanāca ļoti labi!

  4. Visgaršīgākie šokolādes cepumi « Receptes24.LV – ēdienu receptes Says:

    […] Oriģinālrecepte: UwaGatavo […]

  5. ::: chocolate cookies | ac2ale.net Says:

    […] Chocolate cookies (šokolādes cepumi) made by uwagatavo. […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: