Rabarbermaize

Rabarbermaizi man samērā nesen samācīja Elīna. Lielījās, lielījās un padalījās ar recepti. Dikti ilgi jau nevar gaidīt – kamēr Jāņi nav pienākuši, jāēd rabarberi, cik tik lien. Viens variants tiem, kam patīk našķēties – rabarberu plātsmaize. Garšīgi, ātri, vienkārši. Pilsētniekiem jāaiziet uz tirgu pēc rabarberiem vai jādraudzējas ar tiem, kam ir. Tiem, kam dārzā aug – jāiziet tik un jānoplūc.

Recepte:
250 grami kefīra
200 grami cukura
divas olas
drusku vaniļas cukura
320 grami miltu
tējkarote cepamā pulvera

Virsiņai:
četri lieli rabarberi
400 grami bezpiedevu jogurta
150 grami cukura
divas olas

Pavisam vienkārši. Nomizo rabarberus, sagriež kubiciņos. Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem un taisa mīklu – sajauc kefīru, cukuru, olas, vaniļas cukuru un parasto cukuru. Pieber miltus un cepamo pulveri, kārtīgi samaisa.
Mīklu lej ar cepampapīru izklātā pannā. Uzber rabarberus un pārlej jogurtu, sajauktu ar olām un cukuru. Vēl garšīgāk ir, ja jogurta vietā ņem tādu treknu krējumu, bet man ledusskapī bija tikai jogurts. Domāju – kā nu būs, bet ir baigi labi.
Cep kādas 40 minūtes. Tad ņem ārā no krāsns un cīnās ar citiem plātsmaizes gribētājiem, kurš dabūs pirmo gabalu.

6 Atbildes to “Rabarbermaize”

  1. Jana Says:

    Paldies par recepti! Mans bērns izmēģināja (arī ar jogurtu), nu vnk ideāli!!🙂

  2. Rita Says:

    Es izmēģināju ar krējumu – ideāli.

    Paldies par recepti 😉

  3. Rita Says:

    Gads riņķī un es atkal meklēju šo recepti🙂 Paldies!

  4. Rabarbermaizīte « Receptes24.LV – ēdienu receptes Says:

    […] Oriģinālrecepte: UwaGatavo […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: