Bešamela mērce

Otra mērce, ko vajag lazanjai, ir Bešamela mērce. Nekas tāds baigi īpašs, bet roka pagurst maisot un gaidot, kamēr mērce sabiezē.

Recepte:
40 grami sviesta
40 grami miltu
puslitrs piena
sāls, melnie pipari, muskatrieksts

Katliņā izkausē sviestu un, visu laiku maisot ar putojamo slotiņu, apcep miltus. Galvenais – nepiededzināt!
Pa drusciņai pielej pienu un visu laiku maisa. Principā turpmākās minūtes 15 līdz 20 ir jānodarbojas ar maisīšanu, kamēr mērce sabiezē. Apnicīgi, protams.
Beigās pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Ja izveidojušies kunkulīši vai plēve, no tās tiek vaļā, izkāšot mērci caur sietu.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: