Boloņas mērce

Lai tiktu pie Boloņas lazanjas, vispirms jāuztaisa mērces – Boloņas un Bešamela. Nav jau grūti, bet jārēķinās, ka tas prasa laiku. Stundas laikā ar to netikt galā. Baigi garšīga šī mērce droši vien būtu ar visādu citādu pastu vai kaut vai ar kartupeļiem.
Nu tad – ķeramies klāt!

Recepte:
četras ēdamkarotes eļļas
kubiciņos sagriezts sīpols
sakapāta ķiplokdaiviņa
rīvēts burkāns
puskilograms liellopa maltās gaļas
sāls, melnie pipari un sarkanās paprikas pulveris
baziliks
pāris ēdamkarotes sarkanvīna
lielā bundža konservētu tomātu bez mizas (800 grami)

Vispirms sarīvē burkānu, sasmalcina sīpolu un ķiploku.

Drusku paraud, nomazgā seju ar aukstu ūdeni un strādā tālāk. Uzkarsē pannu, uzlej eļļu un apcep burkānus, sīpolus un ķiplokus. Pievieno malto gaļu (man laikam bija drusku vairāk) un cep līdz tā kļūst pelēka un dupana.

Pievieno garšvielas, krietnu šļuku sarkanvīna un tomātus.

Kādas 20 minūtes lēni vāra, ik pa laikam apmaisot.

2 Atbildes to “Boloņas mērce”

  1. Bolognese sauce | Inese Kalnina Photography Says:

    […] Bolognese sauce made by uwagatavo. […]

  2. editej Says:

    lai nebūtu jāraud…sīpoli un nazi vēsā ūdenī vajag mazgāt !

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: