Bēbju zupa

Mana kolēģe Ingrīda šo droši vien sauktu par bēbju zupu. Kad strādājām centrā, reizēm gājām ēst pusdienas uz netālu esošo Tikai karotes. Un es tur teju vai vienmēr ņēmu dārzeņu biezzupu. Kolēģe mani vienmēr ķircināja, ka šī taču ir bēbju zupa – ne struktūras, ne garšas. Bet man šādas zupas tīri labi garšo.

Recepte:
paciņa saldētu puķkāpostu (400 grami)
paciņa liesā kausētā siera (180 grami)
divi kartupeļi
pāris saujas garneļu – kādi 100 grami
sāls, pipari

Šī brīnišķīgā zupa prasa minūtes 30, ne vairāk. Tātad nomizo divus kartupeļus, sagriež mazākos gabalos un liek katlā ar karstu ūdeni – ūdens daudzums atkarīgs no tā, cik bieza zupa patīk. Pievieno saldētos puķkāpostus, sāli un piparus. Nepaies ilgs laiks, kā dārzeņi būs mīksti. Pievieno sieru un sablendē. Vēl tikai pieber drusku saldētas garneles, pagaida, kamēr tās sasilst un lej šķīvī.
Bez garnelēm pavisam mierīgi var arī iztikt.

Kungs par šo zupu rauc degunu un saka, ka garneles nav ēdiens, bet gan tārpi.

Viena atbilde to “Bēbju zupa”

  1. Jana Says:

    Garneles ir tārpi!😀 Kā tev paveicies, vari visas garneles iesmelt tikai sev!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: