Bagete ar zaļumu un ķiploku sviestu un sieru

Bija pie manis kolēģu pasēdēšana ar auksto zupu, tāpēc biju uztaisījusi zaļumu sviestu, ko kopā ar baltmaizi uzsildīt cepeškrāsnī. Iveta ierādīja pavisam vienkāršu un foršu lietu – sviestam pieliek arī ķiplokus, bagātīgi iesmērē iešķeltā bagetē un pārber ar sieru. Dievīgi! Tādu tik ēst pie jebkuras zupas un labpatikā ņurdēt.

Lai uztaisītu, garšīgu maizi, vajag vien bageti, zaļumu un ķiploku sviestu un drusku siera. Iesilda cepeškrāsni uz kādiem 200 grādiem, bageti gareniski iegriež un vēderu piepilda ar zaļumu un ķiploku sviestu. Vēl iebaksta rīvētu sieru, liek uz brīdi sildīties un, tikko kā gatavs, ēd.
Lai maizi pēc tam būtu ērtāk salauzt, pirms cepšanas var vēl šķersām iegriest.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: