Frikadeļu zupa

Frikadelles, frikadelles! Veikali pilni ar jaunajiem kartupeļiem un burkāniem, vienkārši nevar nepirkt. Ja vēl to visu piedomā savārīt zupā un pielikt frikadelītes, tad kājas pašas skrien uz mājām, lai tiktu pie plīts un karstas zupas. Savāra brangu katlu un ņem līdzi uz darbu.

Recepte
500 grami gaļas
pāris burkāni
daži kartupeļi
sīpols
ceturdaļa selerijas
sāls, pipari, lauru lapas

Viss jau ir pavisam vienkārši – karstā ūdenī samet sagrieztus kartupeļus, burkānus un veselu nomizotu sīpolu, pierīvē seleriju un pieber garšvielas. No ledusskapja izvelk gaļu – pusi cūkas, pusi liellopa malās gaļas. Kārtīgi samīca gaļu ar sāli un pipariem, un ar rokām veido bumbiņas – cik nu lielas patīk – un met zupā. Kad frikadeles uzpldējušās un kartupeļi mīksti, lej šķīvjos un ēd. Gribētājiem šķīvī ieber arī kādu drusku dilles.

Ļoti labi klāt iet karsta maizīte ar zaļumu sviestu.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: