Tai vajadzēja būt šokolādes kūkai

Viena no retajām reizēm, kad es punkts punktā turos pie receptes. Kas tev deva – sanāca pļeka, nevis smuka kūka kā bildītē. It kā viss kā pēc receptes, bet tomēr ne. Tāpēc sliecos domāt, ka receptē aizmirsuši norādīt, ka vajag piebērt arī drusku miltus. Lai gan kolēģi, kuriem aiznesu šo veidojumu, lai viņi nedomātu, ka man vienmēr viss sanāk, teica, ka garša esot laba.

Recepte:
100 grami stipras kafijas
250 grami tumšās šokolādes (kakao saturs 70%)
250 grami sviesta
200 grami cukura
četras olas

Vispirms uzsilda cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Kūkas formu ieziež ar sviestu un izkaisa ar mannu.

Katliņā uz mazas uguns uzsilda kafiju un tajā ielauž šokolādi. Šokolādei pilnībā sajaucoties ar kafiju, pa druskai pievieno cukuru un sviestu. Katru nākamo porciju pievieno, kad iepriekšējā pilnībā izkususi. Kad viss sajaukts, katliņu noņem no plīts un pa vienai pievieno olas.

Maisījumu lej kūkas formā un cep stundu. Receptē teikts, ka kūka ievērojami pacelsies un saplaks, un virsma iegūs skaistu rakstu. Kūku izņem no formas, kad tā atdzisusi, un pārkaisa ar pūdercukuru.

Vienīgais, ko es nedarīju – netaisīju mīklu ūdens peldē. Man vienkārši visi citi katliņi bija aizņemti. Un man neticās, ka šī neizdarība varētu būt pie vainas tam, ka kūka nekādā veidā neturējās kopā.

Viena atbilde to “Tai vajadzēja būt šokolādes kūkai”

  1. m. Says:

    Argh.😀

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: