Garšīgais zaļumu un ķiploku sviests

Vienkāršībā ir spēks!
Lai brokastīs vai vakariņās uzsildītu gardu bageti, neztikt bez zaļumu un ķiploku sviesta. Man gan joprojām zaļumi ne pārāk garšo, patiesībā es ēdu ļoti maz ko tādu, kas ir zaļā krāsā, tikai gurķus, ābolus, ērkšķogas, kivi un vēl šo to. Zaļos lapu salātus, kāpostus, lokus un dilles nepiedāvāt. Taču no siltas maizītes, kur viducī iesmērēts pašas miksēts sviests ar dillēm un ķiplokiem, nespēju atteikties.

Sviesta recepte:
paciņa sviesta
buntīte zaļumu
divas ķiploka daiviņas
sāls, pipari

Lai pagatavotu garšīgo zaļumu un ķiploku sviestu, ko smērēt bagetē, sviestu kādu brīdi patur istabas temperatūrā. Vasarā sviests visai drīzi kļūst maigs un padevīgs, lai rīkotos tālāk. Sasmalcina zaļumus – dilles, pētersīļus, baziliku vai kas nu patīk.

Sviestam pieber dilles.

Pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus un labi smaisa.

Tā vietā var izmantot drupinātus ķiplokus no paciņas, nav ne vainas. Un sviests gatavs! Man gan patīk pievienot arī drusku sāli un piparus. Esmu mēģinājuši šādu sviestu taisīt arī ar sausajiem garšaugiem, sanāk gandrīz tikpat labi.
Visu labi samaisa un iepilda kādā trauciņā ar vāku, lai liktu ledusskapī.

4 Atbildes to “Garšīgais zaļumu un ķiploku sviests”

  1. viipsna Says:

    kurš te neēda dilles?

  2. BROKASTIS MĀJĀS | Stils Bez Tabu Says:

    […] bagete – zaļumu un ķiploku sviests – rīvēts siers – dažas olīvas – […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: