Iereibušās aprikozes šokolādē

Visi, kas šīs ir ēduši, slavē pilnām mutēm. Pēdējos Ziemassvētkos taisīju visādas konfektes kā dāvanas. Aprikozes šokolādē bija vienas no tām. Vienkārši, sirsnīgi un garšīgi. Nevarētu teikt, ka tā sanāk baigi ietaupīt uz Ziemassvētku dāvanu rēķina, bet pati biju ļoti lepna par sevi.

Recepte:
500 grami smukas aprikozes
100 grami ruma
100 grami brazīlijas riekstu
300 grami tumšās šokolādes

Iepriekšējā dienā aprikozes aplej ar krietnu šļuku ruma. Nežēlojot. Ik pa laikam pabaksta aprikozes, lai visas tiek pie labumiem. Nākamajā dienā būs gana iereibušas.

Katrā aprikozē ir tāda atverīte, pa kuru ir izņemts kauliņš. Kad aprikozes pamirkušas, tur viegli var iestumt riekstu.

Izkausē šokolādi – labāk ūdens peldē, bet sliņķi mēģina katliņā pa tiešo uz mazas uguns. Un tagad pati izklaidejošākā daļa – aprikozes iemet šokolādes traukā, apviļā un ķeksē ārā. Liek uz cepampapīra, lai apžūst.

Īpaši daudz konfekšu nesanāk, jo daļa aprikožu tiek nogaršotas, kamēr mērcējas, un pirmās šokolādīgās arī tiek degustētas.
300 grami šokolādes man bija par daudz, pārējo nācās kaut kur izķēpāt, piemēram, taisos zemenes šokolādē.

Vai vēl kaut kādas muļķības – rozīnes šokolādē. Manuprāt, tas nebija tā vērts.

Protams, aprikozes var nemērcēt rumā – tad tās būs piemērotas bērniem un nedzērājiem.

6 Atbildes to “Iereibušās aprikozes šokolādē”

  1. actuale Says:

    rrrrrums… es nevaru mierīgi noskatīties!!!!1111

  2. viipsna Says:

    kurš izdzēra rumu, kas nebija iesūcies aprikozēs?

  3. Rita Says:

    Paldies par recepti, sanāca ļoti garšīgi un Edžum ar garšoja😉

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: