Visi, kas šīs ir ēduši, slavē pilnām mutēm. Pēdējos Ziemassvētkos taisīju visādas konfektes kā dāvanas. Aprikozes šokolādē bija vienas no tām. Vienkārši, sirsnīgi un garšīgi. Nevarētu teikt, ka tā sanāk baigi ietaupīt uz Ziemassvētku dāvanu rēķina, bet pati biju ļoti lepna par sevi.
Recepte:
500 grami smukas aprikozes
100 grami ruma
100 grami brazīlijas riekstu
300 grami tumšās šokolādes
Iepriekšējā dienā aprikozes aplej ar krietnu šļuku ruma. Nežēlojot. Ik pa laikam pabaksta aprikozes, lai visas tiek pie labumiem. Nākamajā dienā būs gana iereibušas.
Katrā aprikozē ir tāda atverīte, pa kuru ir izņemts kauliņš. Kad aprikozes pamirkušas, tur viegli var iestumt riekstu.
Izkausē šokolādi – labāk ūdens peldē, bet sliņķi mēģina katliņā pa tiešo uz mazas uguns. Un tagad pati izklaidejošākā daļa – aprikozes iemet šokolādes traukā, apviļā un ķeksē ārā. Liek uz cepampapīra, lai apžūst.
Īpaši daudz konfekšu nesanāk, jo daļa aprikožu tiek nogaršotas, kamēr mērcējas, un pirmās šokolādīgās arī tiek degustētas.
300 grami šokolādes man bija par daudz, pārējo nācās kaut kur izķēpāt, piemēram, taisos zemenes šokolādē.
Vai vēl kaut kādas muļķības – rozīnes šokolādē. Manuprāt, tas nebija tā vērts.
Protams, aprikozes var nemērcēt rumā – tad tās būs piemērotas bērniem un nedzērājiem.
19 jūnija, 2010 18:39 |
rrrrrums… es nevaru mierīgi noskatīties!!!!1111
19 jūnija, 2010 22:16 |
Žēl, ka laba manta izniekota?
22 jūnija, 2010 11:27 |
kurš izdzēra rumu, kas nebija iesūcies aprikozēs?
22 jūnija, 2010 11:34 |
Tu, protams, neticēsi, bet iesūcās viss:)
19 jūlija, 2010 11:08 |
Paldies par recepti, sanāca ļoti garšīgi un Edžum ar garšoja 😉
19 jūlija, 2010 11:09 |
Super!