Pēdējais laiks rabarberiem! Zināms taču, ka tos labāk ēst līdz Jāņiem. Tad nu lūk, vēl viena pārbaudīta rabarberu kūkas recepte.
Bijām ciemos pie kolēģes Signes, un viņas dēls bija uztaisījis brīnišķīgu rabarberu kūku. Brīdī, kad izlēmu uztaisīt ko līdzīgu, bija jau par vēlu, lai manu zvanu uzskatītu par pieklājīgu. Tā nu centos rekostruēt baudīto – smilšu mīkla, rabarberi un krējumaini salda virspuse. Uz priekšu!
Recepte:
smilšu mīkla
daži rabarberu kāti
500 grami saldā krējuma
400 grami cukura
trīs olas
100 grami kartupeļu cietes
Viss ir tīra improvizācija. Taču šķiet, ka ir sanācis gana labi. Neviens, kurš pagaršoja, neatzinās, ka kūka nebūtu ēdama.
Tātad, iepriekšējā vakarā vai dažas stundas pirms paredzētās mielošanās pagatavo smilšu mīklu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Mīklu ieklāj kūkas formā, pa virsu uzklāj cepamo papīru, ieber pupiņas un liek cepties uz kādām 15 minūtēm. Tad noņem cepamo papīru un pupiņas un cep vēl kādas piecas minūtes. Atkal vecā problēma – mīkla burbuļo. Sadurstīju, bet man neliek mieru – kāpēc burbuļo? Citas dāmas lepni saka, ka viņu smilšu mīkla nekad neburbuļo, tā nu es sliecos domāt, ka man tāda neriktīga mīkla.
Bet nu labi. Kamēr mīkla cepas, nomizo un sagriež rabarberus. Viegli sakuļ saldo krējumu, cukuru un olas. Beigās pievieno kartupeļu cieti – drošībai, ka šķidrā masa vismaz drusku sacietēs.
Kad mīklas groziņš apcepies, ieber rabarberus, uzlej saldo maisījumu un liek cepties. Manai kūkas formai ar šo masu bija maķenīt par daudz – vajadzēja laikam ņemt kādus 300 gramus saldā krējuma, būtu pieticis un nelītu pāri. Tātad, šo visu cep kādos 160 grādos stundu. Atdzesē izslēgtā cepeškrāsnī. Un ēd, ēd, ēd.
Garšīga, protams, ir arī rabarberu plātsmaize.
maijs 16, 2014 plkst. 13:08 |
Paldies liels par recepti!
Rabarberu kūka, jeb kā es to saucu – tarte, garšo lieliski. Mīklu gatavoju izmantojot pilngraudu kviešu miltus un pēc citas receptes. (Visām saldajām tartēm man 1 pārbaudīta mīklas recepte:))