Kartupeļu pankūkas

Kartupeļu pankūkas ir viens no maniem vismīļākajiem ēdieniem. Tās laikam nav iespējams pagatavot tā, lai būtu pavisam neēdamas. Protams, gadās garšīgākas un ne tik ļoti, bet labākas ir tās, kuras ceptas mājās. Reiz, bēgot no eļļas, mēģināju uzcept kartupeļu pankūkas cepeškrāsnī uz cepampapīra. Tas gan bija briesmīgi. Bet visādi citādi – gan rīvētas ar rīvi, gan samaltas virtuves kombainā – kartupeļu pankūkas vienmēr ir garšīgas.

Recepte:
seši palieli kartupeļi
ola
sāls, pipari
krējums vai jogurts bez piedevām

Sarīvē uz rupjās rīves kartupeļus. Piesit olu, pieber sāli un piparus. Samaisa un nolej lieko šķidrumu. Atliek vienīgi cept – lielākas vai mazākas, brūnākas vai gaišākas. Kā nu garšo. Vislabākās ir tik tikko no pannas – vēl pavisam karstas. Neiztikt bez kārtīgas karotes krējuma, kam uzmalti svaigi pipari.

Man kaut kas noticis ar plīti un viss cepas ļoti slikti. Tā nu izmēģināju cept pankūkas vafeļu pannā. Nav, protams, tik garšīgi, kā uz pannas ceptas, bet nav tas sliktākais variants.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: