Plānās vafeles

Pa Jāņiem vecāku mājās tiku pie vecmammas vafeļu pannas un tā kārtīgi izklaidējos – sacepu tik daudz, ka kādu brīdi to negribēsies darīt, līdzīga sajūta kā pēc riekstiņu cepšanas. Šīs ir īstās vafeles – tādas plānas, kraukšķīgas. Ja tādas vafeles saēdas labi daudz, vakarā sūrst mutes kaktiņi.
Var jau rullēt un vafeles ar kaut ko pildīt, bet mūsmājās tas nekad nav bijis aktuāli – vafeles apēdas tādas pašas.

Recepte:
250 grami sviesta
200 grami cukura
vaniļas cukurs
sāls
soda
divas olas
litrs ūdens
640 grami (četras glāzes) miltu

Mīklas gatavošana ir pagalam vienkārša. Vispirms izkausē sviestu un pievieno cukuru. Pieber vaniļas cukuru, sodu, sāli un piesit olas. Samaisa un pielej pusi no ūdens, atkal samaisa. Pieber miltus, visu sajauc kopā un pa daļām pievieno atlikušo ūdeni. Uz brīdi mīklu atstāj atpūsties – kādu stundiņu.

Kārtīgi uzkarsē pannu un cep vafeles. No šī mīklas daudzuma sanāk baigi daudz vafeļu. Ja nav apņēmība pusi dienas sēdēt pie vafeļu pannas, droši var taisīt pusporciju.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: