Sinepju vista ar jaunajiem kartupelīšiem

Kad aukstā zupa apnikusi un no dārza vai veikala atstiepti jaunie kartupelīši, jāēd, cik vien lien. Kamēr kartupeļi jauni un mazi, tos var grauzt dienām ilgi – siltus, aukstus, ar gaļu vai tāpat vienus pašus no iepriekšējās dienas vakariņām. Reizēm ir forši ar vistiņu, piemēram, samarinētu sinepēs.

Recepte:
kāds kilograms jauno kartupeļu (atlikumu nākamajā dienā varēs sacept ar oliņu)
divas vistas filejas
dažas dāsnas ēdamkarotes sinepju
drusku sāls un pipari

Dažas stundas pirms ēšanas vistas fileju apsmērē ar sinepēm, apsāla un sapiparo, un atstāj ievilkties – uzreiz tajā pašā traukā, kurā ceps, vēlams ar vāku.
Jaunos kartupeļus rūpīgi nomazgā, bet nemizo. Vienlaicīgi liek vārīties kartupeļus un cepeškrāsnī vistiņu – kādos 200 grādos 30 minūtes. Tie, kuri var atļauties, sinepjainās vistas filejas pārlej arī ar saldo krējumu, sanāks feina mērcīte.
Tikmēr saceļ kājas pret televizoru, iztukšot kādu kolas glāzi un pacietīgi gaida. Kartupeļiem un gaļai vajadzētu būt gatavai aptuveni vienā laikā. Tas arī viss – nomazgā rokas un ķeras pie ēšanas.

2 Atbildes to “Sinepju vista ar jaunajiem kartupelīšiem”

  1. Brigita Says:

    Šī bija dikti feina recepte!🙂 Viegla! Gaļa sanāca perfekta! Es gan neizmantoju parastās sinepes, bet t.s. franču ar sinepju sēkliņām, ko var nopirkt Gemosā – Moutarde a’l’Ancienne (tajās tikpat kā nav kaloriju!!). Iesaku! P.S. 1 kg spainīts maksā ~2,5 LVL.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: