Ķeizara pankūka

Īsteniem kundziņiem jāēd kārtīgas brokastis, jo sevišķi brīvdienās. Štūberes Universālā pavārgrāmata svētku rītiem piedāvā brīnišķīgu dienas iesākumu – Ķeizara pankūku.
Ar pankūku ēšanu ir viena nelaime – visi nedabū vienādi siltus gardumus un atdzisušas tās vairs nav tik garšīgas. Tā nu šī pankūka ir lielisks problēmas risinājums – pie karstas pankūkas tiek visi vienlaicīgi, jo Ķeizara pankūka tiek cepta lielajā plātsmaizes pannā cepeškrāsnī.

Recepte:
četri olu dzeltenumi
90 grami pūdercukura
50 grami mandeļu miltu (samaltas mandeles bez brūnajām miziņām)
110 grami miltu
175 grami piena
100 grami izkausēta sviesta
četri stingri saputoti olu baltumi

Pannas ietaukošanai:
50 grami sviesta

Ja mājās nav mandeļu miltu, pirms mīklas taisīšanas kafijas dzirnaviņās samaļ mandeles vai mandeļu skaidiņas. Veselas mandeles pirms tam jāaplej ar karstu ūdeni, lai varētu novilkt brūnās ādiņas.

Es gan reiz taisīju mīklu bez mandelēm un to trūkumu īpaši nevarēja just.

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.

Kārtīgi saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru.

Tikmēr izkausē sviestu.

Lēnām pievieno samaltas mandeles, miltus, pienu un sviestu.

Mīklu uz pusstundu atstāj uzbriest.

Pēc pusstundas uzsilda cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Uz plāts uzliek sviesta pikuci un ieliek karstajā cepeškrāsnī, lai izkūst.

Tikmēr olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās un iecilā mīklā.

Mīklu lej uz pannas un cep kādas 20 līdz 30 minūtes – kamēr pankūka smuki brūna.

Ņem ārā no cepeškrāsns, sadala gabalos un liek uz šķīvjiem. Apkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar ābolu biezeni.

Pankūka vairāk līdzinās tādam saldeni feinam biskvītam, vienīgi manā cepeškrāsnī šāda veida mīklām ne pārāk labi patīk. Tas nozīmē, ka labā cepeškrāsnī pankūka labi uzcelsies. Taču arī man tāpat sanāca garšīgi.

Izmaksas: ap diviem latiem.
Kalorijas: ja šo visu apēd četri cilvēki, tās ir kādas 660 kcal katram.

3 Atbildes to “Ķeizara pankūka”

  1. actuale Says:

    sveiciens dzirnaviņām!!

  2. viipsna Says:

    paldies par kalorijām!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: