Pildīti makaroni jeb versija par cannelloni

Kad vēl uz Barona ielas bija ēstuve Makaroni, tur gatavoja gardu cannelloni. Reiz biju uzaicinājusi ciemiņus, bet mājās nekā prātīga nebija, tikai paka cannelloni veida makaronu (jā, jā, pasta, bet lielākā daļa Latvijas visus tos dažādos itāliešu mīklas izstrādājumus ir ieradusi saukt par makaroniem) un saldētavā maltā gaļa. Es gribēju uztaisīt ko gana smalku, taču viešņas beigās teica, ka tāds pelmenis vien esot – iekšā gaļa, apkārt mīkla. Bet tas jau nenozīmē, ka nebija garšīgi. Taču esmu pārliecināta, ka vajadzētu pamēģināt arī ar siera pildījumu.

Recepte:
Bešamela mērce
600 grami maltas liellopa gaļas
eļļa cepšanai
sāls un pipari
paka canneloni pastas (250 grami)
200 grami siera

Salātiem:
salātlapas
tomāts
gurķis
paprika
300 grami jogurta
pustējkarote mārutku
pustējkarote sinepju
sāls, pipari
drusku etiķa

Vispirms uztaisa Bešamela tipa mērci no litra piena – man gan ledusskapī bija tikai zaļumu sviests, tāpēc sanāca tāda kā diļļu mērcīte. Tas gan to neglāba. Mērci vajag uztaisīt laicīgi, jo piepildītas pastas trubiņas mēdz plaistāt – jāpiestampā ar gaļu fiksi vai uzreiz jālaista ar mērci.

Tātad – vispirms izkausē sviestu.

Pievieno miltus un rūpīgi maisa.

Palēnām pievieno pienu.

Kad viss piens pieliets, visu laiku maisot, mērci karsē līdz tā sabiezē.

Beigās pievieno muskatriekstu, sāli un piparus.

Uzcep malto gaļu, pieber drusku piparus un sāli. Tad sameklē mazu karotīti un, turot pastas trubiņu slīpi, vienu galu atbalsta pret pannu un no augšas pilda ar sacepto gaļiņu.

Kad viss padarīts, pildītos canneloni aplaista ar mērci.

Un apber ar rīvētu sieru.

Pa to laiku uztaisa ko līdzīgu salātiem – salātlapas, tomāti, paprika un gurķis, aplieti ar mērcīti, kas taisīta no jogurta, mārutkiem, sinepēm, sāls, pipariem un arī druskas etiķa.

Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep kādas 40 minūtes – kamēr siers smuki apbrūnējis un šķiet, ka pildītie makaroni ir gatavi ēšanai.

Pēc maniem rēķiniem, viena canneloni trubiņa sver ap 15 gramiem (tātad, pakā ir apmēram 17) un tajā var iepildīt kādus 30 gramus gaļas. Manā cepamtraukā vienā kārtā salīda 22.

Es izdarīju kļūdu – jau atkal! – un krāmēju pildītos canneloni divās kārtās. Tie izcepas mīkstāki, ja canneloni sakārto cepampannā tikai vienā kārtā un bagātīgi aplaista ar mērci.

Izmaksas: ap četriem latiem, un pietiek kādiem sešiem normāliem ēdājiem vai astoņām dāmām.
Kalorijas: ja vien esmu pareizi sarēķinājusi, divas pildītas cannelloni trubiņas sver ap 400 kcal.

3 Atbildes to “Pildīti makaroni jeb versija par cannelloni”

  1. actuale Says:

    tā arī bija – ēdu un domāju par pelmeņiem

  2. Arnis Says:

    Izskatās garšīgi🙂

  3. Goga Says:

    Es makaronos pa taisno vantēju iekšā jēlu faršu, kuram ir piemalts aromātam ~30% jēra gaļas, pirms tam to bagātīgi papildinot ar zaļumiem un citu garšaugu drazu. Galiņus aizkompostrēju ar pazemināta tauku satura (jo jamais cepjot neizkusīs) siera šķēlīti, lai sulas no gaļas nesaiet mērcē un mērce gaļā. Garšas kontrastiem, kā sacīt jāsaka.

    Pāri gāžu siera mērci, kuru taisu pēc līdzīgas šnites, kā šeit:
    http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/sarkana_gala/recipe.php?id=26293

    Ja pēc šīs šnites uztaisīsi un kāds uzdrīkstēsies apsaukt to par pelmeni, gribēšu viņam 5 sekundes pavērties acīs.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: