Siera cepumi – drusku liesāka versija

Vienurīt kolēģe bija atnesusi siera cepumu kalnu – klasiskos, ar olīvām un zaļumiem. Es jau nevaru izturēt – jāķēmojas pakaļ!
Vienīgā bēda – siera cepumi ir patrekni. Gribējās eksperimentēt un uzcept tos ar lieso sieru, nevis parasto. Jāteic gan, ka, manuprāt, figūras dēļ tādus cept nav jēgas – jāēd parastie vai nekas.

Recepte:
250 grami 10% siera
250 grami miltu
180 grami 60% sviesta
sāls, pipari
50 grami melnās olīvas

Miltiem pieber sāli un piprus.

Ierīvē sviestu.

Uz smalkās rīves sasmalcina olīvas. Varētu arī vairāk nekā 50 gramus.

Un visbeidzot – pierīvē sieru! Es to darīju uz rupjās rīves, varbūt tomēr vajadzēja uz smalkās. Tomēr man neticas, ka tad siers būtu labāk iejaucies cepumā.

Ar čaklām rociņām masu cītīgi samīca un saveļ bumbā.

Gandrīz jau viss, vēl tikai saveido smukus cepumiņus un cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī kādas 15 minūtes. Man šķiet, ka labāk cept krāsns augšējā nodalījumā, nevis pa vidu.

Rezultāts: drusku vairāk nekā 700 grami cepumu (daļu jau apēd nogaršojot)
Kalorijas: 100 gramos ir 330 kcal
Izmaksas: Ls 3
Secinājums: jāēd īstie un treknie cepumi, nav vērts šitā šmurgāties. Liesais siers tomēr tik forši nekūst un cepumi nesanāk tik garšīgi. Glābj tikai olīvas, kas nākamajā dienā cepumus padara drusku mitrākus.

3 Atbildes to “Siera cepumi – drusku liesāka versija”

  1. Roman Says:

    Vai, cik ilgi nevienas receptes. Biju gaidījis🙂

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: