Jogurta un biezpiena kūka ar persikiem

Šī tāda jocīgā kūka – garšo vai negaršo. No vienas puses, atgādina saldo brokastu ēdienu – biezpienu ar krējumu un cukuru, tomēr no otras – kaut ko kūkveidīgu. Varbūt man vajadzēja ņemt kādu izteiksmīgāku jogurtu vai nelikt biezpienu, vai likt persikus arī biezpiena masā. Nezinu. Apēst jau apēda tik un tā, mana neziņa šo kūku neglāba.
Kad situ traukā olas, lai ceptu biskvītu, Andis uz mani paskatījās caur pieri un teica, ka var jau to pašu biskvītu izcept bez olām. Nākamreiz!

Kūkas pamats:
trīs olas
trīs ēdamkarotes cukura
trīs ēdamkarotes miltu

Jogurta-biezpiena kārta:
konservēti persiki (mazā bundžiņa vai puse no lielās)
400 grami biezpiena
700 grami jogurta
200 grami cukura
50 grami želatīna

Kad brīvdienās atkal bija ēdiena taisīšanas un ēšanas maratons, prasīju draugiem – taisīsim lielo vai mazo jogurta kūku? Visi vienbalsīgi lēma ierobežot mani un ļaut taisīt mazo kūciņu – 20 cm formā. Mana forma ir 7 cm augsta, zemākai vajadzēs mazāku produktu daudzumu

Vispirms uzcep pamatu, uz kā turēsies kūka. Ieslēdz cepeškrāsni un sasilda līdz 200 grādiem. Tikmēr izgriež cepampapīra apli, ko ieklāt kūkas pamatnē, lai apakša nepiecelptos pie formas.

Gaišās putās sakuļ trīs olas ar cukuru un, turpinot maisīšanu, pievieno miltus. Lej ar cepamo papīru izklātā formā un krāsnī iekšā – uz kādām minūtēm desmit, kamēr biskvīts smuki brūns.

Pamatu izņem no krāsns un atdzesē. Tikmēr ar aukstu ūdeni aplej želatīnu un ļauj uzbriest.

Uz biskvīta ripas sagriež persikus. Ar mazo bundžiņu būs gana, bet, ja ir tieksme našķoties, vajadzēs lielo – viens persiks mutē, otrs uz kūkas.

Bļodiņā, kur brīvi ietilpst krūzīte ar uzbriedušo želatīnu, ielej karstu ūdeni un ievieto želatīna trauku, lai masa kļūst šķidra.

Sablendē biezpienu, pievieno jogurtu un cukuru. Biezpiena un jogurta masai pievieno izkusušu želatīnu un kārtīgi izmaisa. Persikiem pārlej balto masu, formu pārklāj ar pārtikas plēvi un uz dažām stundām liek ledusskapī.

Rezultāts: gandrīz divus kilogramus smaga kūka
Izmaksas: Ls 2.50
Kalorijas: sadalot astoņos gabaliņos, viens sver 300 kcal

12 Atbildes to “Jogurta un biezpiena kūka ar persikiem”

  1. Līva Says:

    ļoti garda kūka!
    Pat pēc trim citām šai noteikti vieta atradās🙂

  2. gv666 Says:

    Vajadzēs kaut kad drīzumā uztaisīt🙂
    P.S. Labs blogs, baigi patīk.

  3. fsg Says:

    Cik daudz ūdens jālej želantīnam??????

  4. Kristīne Says:

    Sveiki, kādu tieši jūs jogurtu lietojāt?

  5. Jogurta un biezpiena kūka ar persikiem « Receptes24.LV – ēdienu receptes Says:

    […] Orģinalrecepte […]

  6. Guntis Says:

    Nesaprotu kā no pāris olām tik liela biskvīta kārta iznāca. Man ir pašā dibenā un cauri spīd.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: