Tajā pašā reizē, kad ar Andi taisījām ajurvēdisko saldējumu, cepām un šmorējām pēc pilnas programmas. Viss pēc viņa noteikumiem – bez olām un gaļas. Kā rādās, arī kūku var uzcept bez olām. Kuriem tika tas gods nogaršot patiesi brīnījās – tā tad tā! Bez olām? Un garšoja ne sliktāk kā ar olām.
Recepte:
150 grami sviesta
150 grami kokosriekstu skaidiņu
300 grami brūnā cukura
600 grami miltu
rīvēta citrona miziņa
divas tējkarotes twak (kanēļa)
600 grami piena
divas tējkarotes garam masala
200 grami krējums
kokosriekstu skaidiņas pārkaisīšanai
30 grami cepamā pulvera
Kādu brīdi sviestu patur istabas temperatūrā, lai atlaižas un ir mīksts. Kad sviests atmaidzis, uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Sviestu liek bļodā, pieber daļu miltu un ar rokām saberž.
Pievieno kokosriekstu skaidiņas, cukuru, citrona miziņu un garšvielas.
Samaisa, pievieno atlikušos miltus un cepamo pulveri un pa drusciņai lej klāt pienu – lai mīkla sajaucas vienmērīgāk.
Mīklu lej veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru un malas nosmērētas ar sviestu.
Liek cepeškrāsnī uz kādām 40 minūtēm – gatavs, kad, iedurot kociņu, tas ārā iznāk sauss.
Kad kūka atdzisusi (mēs laikam nespējām to brīdi sagaidīt), pa virsu smērē krējumu, kam pievienots drusku cukurs un kokosriekstu skaidiņas. Degustatoru padome nolēma, ka bez krējuma kārtas pavisam mierīgi varēja iztikt.
Rezultāts: ap 1.8 kg
Izmaksas: kādi četri lati
Kalorijas: 100 gramos ir 325 kcal
8 oktobrī, 2010 14:00 |
[…] Bija reiz tāda nedēļa, kad trešdienā satiku Havjeru, piektdienā ēdu fajitu, sestdienā taisīju burito un saņemu kartiņu ar Teksasas čilli. Tāpēc droši vien arī Uwa tās izmēģina pie sevis. Viņa tās taisa ar malto gaļu, konservētu kukurūzu un avokado. Interesanti ir lasīt par ajurvēdiskā saldējuma kulfi pagatavošanu un kokosriekstu kūka bez olām. […]
24 novembrī, 2010 13:47 |
.. un sanāca ļoti laba kūka… paldies&paldies! 🙂
24 novembrī, 2010 18:49 |
Gandrīz vai neticami, ka bez olām var sanākt tik garšīga kūka.
15 februāris, 2011 12:18 |
Kas ir tā mistiskā garšviela – garam masala, un ar ko to varētu aizstāt?
15 februāris, 2011 12:49 |
Tas ir garšvielu maisījums, ko izmanto Indijas un tās puses ēdienos. Var jau arī iztikt.
1 oktobrī, 2012 14:01 |
sveika, vai miltus jāizmanto parastos, vai arī dāl milti būtu ok?
1 oktobrī, 2012 18:56 |
Es izmantoju parastos miltus. Ja eksperimnetētu, pirmajā reizē ņemtu pusi parastos un pusi šos.
5 novembrī, 2013 08:37 |
man ka dzivojoshai punjab, ziemelindijaa, sanaca smiekli, par garam masala jo sheit bez taas nevar iztikt, bet latvijaa noteikti visi brinaas par taadu briinumu!:)
9 novembrī, 2013 01:26 |
Vairs jau gluži nebrīnās, bet nevarētu teikt, ka visiem stāv blakus sāls un pipara trauciņam. Jāpierod pie jaunām garšām.