Kokosriekstu kūka bez olām

Tajā pašā reizē, kad ar Andi taisījām ajurvēdisko saldējumu, cepām un šmorējām pēc pilnas programmas. Viss pēc viņa noteikumiem – bez olām un gaļas. Kā rādās, arī kūku var uzcept bez olām. Kuriem tika tas gods nogaršot patiesi brīnījās – tā tad tā! Bez olām? Un garšoja ne sliktāk kā ar olām.

Recepte:
150 grami sviesta
150 grami kokosriekstu skaidiņu
300 grami brūnā cukura
600 grami miltu
rīvēta citrona miziņa
divas tējkarotes twak (kanēļa)
600 grami piena
divas tējkarotes garam masala
200 grami krējums
kokosriekstu skaidiņas pārkaisīšanai
30 grami cepamā pulvera

Kādu brīdi sviestu patur istabas temperatūrā, lai atlaižas un ir mīksts. Kad sviests atmaidzis, uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Sviestu liek bļodā, pieber daļu miltu un ar rokām saberž.

Pievieno kokosriekstu skaidiņas, cukuru, citrona miziņu un garšvielas.

Samaisa, pievieno atlikušos miltus un cepamo pulveri un pa drusciņai lej klāt pienu – lai mīkla sajaucas vienmērīgāk.

Mīklu lej veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru un malas nosmērētas ar sviestu.

Liek cepeškrāsnī uz kādām 40 minūtēm – gatavs, kad, iedurot kociņu, tas ārā iznāk sauss.

Kad kūka atdzisusi (mēs laikam nespējām to brīdi sagaidīt), pa virsu smērē krējumu, kam pievienots drusku cukurs un kokosriekstu skaidiņas. Degustatoru padome nolēma, ka bez krējuma kārtas pavisam mierīgi varēja iztikt.

Rezultāts: ap 1.8 kg
Izmaksas: kādi četri lati
Kalorijas: 100 gramos ir 325 kcal

9 komentāri to “Kokosriekstu kūka bez olām”

  1. Kulinārijas blogi septembrī Says:

    […] Bija reiz tāda nedēļa, kad trešdienā satiku Havjeru, piektdienā ēdu fajitu, sestdienā taisīju burito un saņemu kartiņu ar Teksasas čilli. Tāpēc droši vien arī Uwa tās izmēģina pie sevis. Viņa tās taisa ar malto gaļu, konservētu kukurūzu un avokado. Interesanti ir lasīt par ajurvēdiskā saldējuma kulfi pagatavošanu un kokosriekstu kūka bez olām. […]

  2. viņa pamēģināja... Says:

    .. un sanāca ļoti laba kūka… paldies&paldies! 🙂

  3. zīle Says:

    Kas ir tā mistiskā garšviela – garam masala, un ar ko to varētu aizstāt?

  4. Eiba Says:

    sveika, vai miltus jāizmanto parastos, vai arī dāl milti būtu ok?

  5. Anita Says:

    man ka dzivojoshai punjab, ziemelindijaa, sanaca smiekli, par garam masala jo sheit bez taas nevar iztikt, bet latvijaa noteikti visi brinaas par taadu briinumu!:)

    • uwa Says:

      Vairs jau gluži nebrīnās, bet nevarētu teikt, ka visiem stāv blakus sāls un pipara trauciņam. Jāpierod pie jaunām garšām.

Komentēt