Pildīta vistas fileja

Mūsmājās gaļu ēd katru dienu, bet ar laiku pietrūkst ideju, jo cik tad nu tās variācijas no vistas, cūkas un liellopa, kas pagatavots uz pannas vai cepeškrāsnī var būt. Vēl jo vairāk, ja iecienīta fileja, nevis vistu kājiņas vai aknu plācenīši.
Ņemot vērā, ka nāca ciemiņi, centos izdomāt ko drusku interesantāku. Tāpēc – lai būtu vistas fileja, kas pildīta ar sieru, kaltētiem tomātiem un olīvām! Kā teica actuale – kečupu nevajag, tik augsts kompliments no viņas ir reta parādība. Viņa gan arī piebilda, ka vistas fileju sabojāt nevar.

Recepte:
četras vistas filejas
250 grami 10% siera
100 grami kaltētu tomātu eļļā
100 grami melnās olīvas

Vispirms virtuves dvielītī attauko kaltētos tomātus no liekās eļļas, sasmalcina, sarīvē sieru un sakapā olīvas. Visu samaisa. Ņemot vērā, ka sierā ir gana daudz sāls, nekādas citas garšvielas pildījumam neprasījās.

Uzsilda cepeškrāsni līdz kādiem 200 grādiem.

Filejas liek uz dēlīša un uzmanīgi iegriež viducī, lai kabatiņa būtu pēc iespējas lielāka.

Kabatiņā liek pildījumu, un «aizšuj» ar koka irbulīšiem. Ja es būtu vēl izteiktāka Brigitas Džounsas līdziniece, varētu aizšūt ar zilu diegu.

Tās mazās ļerpatiņas, kas pie lielajām filejām, es apklāju ar pāri palikušo pildījumu un izcepu tāpat. Ja piefileju (kā to gaļas gabalu īsti sauc?) nav, pietiktu ar kādiem 200 gramiem siera un drusku mazāk olīvu un tomātu.

Kad visas filejas piepildītas, liek cepeškrāsnī.

Cep kādas 20 minūtes – kamēr gaļa izskatās gatava un siers tek ārā.

Tikmēr pagatavo piedevas, mums tie bija Raiņa mati (©actuale) – smalkās rīsu nūdeles, un salātus. Bildē Kaspara porcija – viņam burkānu salāti vairs netika.

Ar šo pietika četriem purniņiem (vienam tāda kā dubultprocija ar mazajajām filejām). Gribētos apgalvot, ka pēc tam vairāk gan neko nevar apēst.

Izmaksas: Ls 4.5
Kalorijas: vienā pildītā filejā varētu būt kādas 400

Vairāk bilžu pie actuales.

4 Atbildes to “Pildīta vistas fileja”

  1. parsla.asere Says:

    Actuale dāsni dala komentārus. To, ko es saucu par cērmēm vai pusaugu lenteņiem, viņa poētiski dēvē par Raiņa matiem!

  2. actuale Says:

    runājot par kečupiem, varētu ieviest novērtējumu kečupos – baigi labais = kečupu nevajag, ne visai izdevies = 1 kečups utt

  3. Goga Says:

    Pamēģiniet iebāzt tajā kabatiņā rullīti:
    vītināta šķiņķa šķēle, noziezta ar sinepēm, uzlikta Moccarellas šķēle un pāris lielas svaiga bazilika lapas – to visu satin kompaktā rullī.

    Aizšuj ar zobu bakstāmajiem un to visu štelli follijā. Cep tā pat, 20 min.
    Neaizmirstiet paklāt plēvīti ēdot, jo nāksies apčurāties aiz labsajūtas – lai neiesūcas mēbelē…

    • Goga Says:

      Jā, un ja gribas to lietu pikantāku vērst, var fileju pirms tam ar adžiku iesvētīt, bet pavisam drusciņ – lai nenosit pildījuma maigo garšas buķeti.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: