Ķirbju kūka

Kā nu gadījās kā ne, gribējās uzcept ķirbju kūku. Nav tā, ka man ķirbis briesmīgi garšotu, bet vēlējos uzzināt, kā to var ietaisīt kūkā.
Manā lepnumā – Dzidras Zeberiņas grāmatā Mājas pavards – atradu, kā viņa raksta, ķirbju rauša recepti. Likās gana labi, lai mēģinātu. Un, kā gādījies, kā ne, sanāca labi. Visi slavēja un ēda papildporcijas.

Recepte:
smilšu mīkla
gabals ķirbja
100 grami tumšbrūnā cukurniedru cukura
100 grami gaišbrūnā cukura
šķipsniņa sāls
pustējkarote kanēļa
pustējkarote kaltēta ingvera pulvera
pustējkarote muskatrieksta
norīvēta apelsīna miziņa
divas olas
kādi 200 grami kondensētā piena

Vispirms pagatavo smilšu mīklu – pusi no cukura ņem tumšbrūno, un pieliek arī kanēli.

Ar šo lielisko tehniku tiek pie ķirbja biezeņa – ne pārāk lielu ķirbja gabalu (drusku vairāk par puskilogramu) ar mizu uz augšu liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, uz kādu pusstundiņu 170 grādos pacepina cepeškrāsnī. Pēc tam atdzesē turpat krāsnī, un ar karoti izkasa mīkstumu. 28 cm diametra kūkai izmantoju kādus 400-500 gramus ķirbja mīkstuma.

Kad mīkla gatava un atpūtusies ledusskapī, ar sviestu izsmērē kūkas formu un ieklāj mīklu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem.

Ķirbju masu sablendē, pievieno pa simt gramiem tumšbrūno un gaišbrūno cukuru.

Pieber šķipsniņu sāls un garšvielas – kanēli, ingveru, muskatriekstu un rīvētu apelsīna miziņu. Piesit olas un samaisa.

Kad Zane ieraudzīja, ka gribu pievienot kondensēto pienu, teju vai noģība. Tad nu mēs strīdējāmies par to, cik daudz likt – es gribēju visu bundžiņu, bet palikām pie kompromisa – puse. Es jau būtu pielikusi visu paciņu, taču rezultāts tik un tā bija labs. Visu samaisa un lej mīklas groziņā.

Pirmās 15 minūtes cep 230 grādos, pēc tam temperatūru samazina līdz 160 grādiem un cep vēl kādas 45-50 minūtes. Kad kūka gatava, šķidrais pildījums ir sarecējis. Zane gan visu laiku dīdījās un prasīja, vai tik nebūs par ilgu un vai kūka tik ilgā laikā nesadegs. Nesadega, tikai mieru.

Atdzesē un ar prieku loca iekšā.

Rezultāts: 12 gabaliņi
Izmaksas: ap trim latiem
Kalorijas: vienā gabaliņā ir ap 370 kcal

12 Atbildes to “Ķirbju kūka”

  1. viipsna Says:

    Šitā kūka bija to 370 kcal vērta.

  2. ilione Says:

    Mega paldies par recepti. Mūsmājās šī ķirbjkūka nu jau ir topkūka.

  3. zīle Says:

    vai kondensētais piens ar cukuru?

  4. madara Says:

    Kaut kas neeeeeeenormāli dīvains. Precīzi sekoju receptei, bet man nelikās, ka ir garšīgi. Tāda ķirbju pļura tas pildījums. Kūka ir dīvaina.

  5. Līga Says:

    Paldies,par lielisko recepti.Kārtējais pierādījums ,ka variējot ar garšvielām panākam gardum gardu kūku.Vēlreiz PALDIES!Nu ļoti garda.

  6. Annaaaaaaa Says:

    Briesmīgi negaršīga kūka!!!!!!! Izmetu ārā! Nevienam mājiniekam arī negaršoja. Totāla produktu izniekošana!

  7. Super garda ķirbju kūka « Receptes24.LV – ēdienu receptes Says:

    […] Orģinālrecepte […]

  8. ieva Says:

    Laba gan,paldies.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: