Lāsmas strūdele ar lavašu

Kādās kopīgās pusdienās ar priekšnieci iesāku teikt, ka taisīšu strūdeli (kā actuale mani laipni izlaboja – pareizi tomēr ir štrūdele). Lāsma izstāstīja savu versiju – lavašs, āboli un olu liķiera mērce. Izklausās labi, un pats galvenais – vienkārši.
Atnāca ciemos dāmas, un ķērāmies pie gatavošanas. Nezinu vairs, kura bija šī apzīmējuma autore, bet draudzenes šo ēdienu nosauca par tapetēm. Drusku jau viņām taisnība ir – strūdeles ārpuse sanāca tik kraukšķīga, ka atgādināja tapetes. «Iekšiņa gan baigi garšīgā,» mani mierināja putnupr.

Recepte
iepakojums lavaša
butele olu liķiera mērces
kādi seši āboli

Īzī pīzī. Vispirms uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Tad samizo ābolus un sagriež šķēlītēs.

Uz galda iztin lavašu un noklāj ar āboliem. Kādu daļu lavaša atstāj brīvu, lai vieglāk sarullēt.

Pārlej ar olu liķiera mērci – man aizgāja visa pudelīte, pat neesot pārāk dāsnai.

Tas arī viss – sarullē un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai silikona paklājiņu, un šauj krāsnī uz kādu pusstundiņu. Te nav tādas mīklas, kas varētu neizcepties, tāpēc viss atkarīgs no tā, cik izcepušies āboli patīk.

Iespējams, vajadzētu strūdeli pirms cepšanas kaut kā samitrināt, lai ārpuse nesanāk tik cieta.

Vairāk bilžu pie actuales.

3 Atbildes to “Lāsmas strūdele ar lavašu”

  1. Santa Elstiņa Says:

    izskatās ūberalles labi un vienkārši. tikai kā varētu labāk samitrināt to lavašu, ar ko?

  2. Lavash strudel | actuale.net Says:

    […] strudel (lavaša strūdele) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: