Kārša

Cepot īstu lauku maizi lielajā krāsnī, nevar iztikt bez kāršas. To ēd vēl pavisam karstu, kamēr maize dziest. Garšo brīnišķīgi – īsti, pēc laukiem, darba un saules.
Tagad žēl par to, ka bērnībā, kad šādi labumi bija pieejami biežāk, es nesapratu un nenovērtēju, cik gan kārša ir garšīga!

Recepte:

  • drusku maizes mīklas
  • kilograms biezpiena
  • saujiņa ķimeņu
  • šķipsniņa sāls
  • dažas karotes krējuma
  • ola
  • dažas šķēles smalki sagriezta šķiņķa

Tikko maize iešauta krāsnī, kamēr apraujas garoziņa, gatavo kāršu.

Sajauc biezpienu ar krējumu, sāli, ķimenēm, olu un gaļu vienā masā.

Uz pannas plānā kārtiņā liek mīklu.

Un uz mīklas biezpiena masu.

Tas arī viss – liek blakus maizei un gaida, kamēr izcepsies gatava. Tā būs kāda stunda.

Kad kārša gatava, griež gabaliņos un ēd.

Un dalās ar citiem.

2 Atbildes to “Kārša”

  1. parsla.asere Says:

    Beidzot! Silta karaša un auksts piens no akas – bērnībā to nenovērtēju.

  2. Kulinārijas blogi novembrī* Says:

    […] – sanāk tādas tautiskas picas. Runājot tālāk par tautisko, blogā tiek piedāvāta kāršas pagatavošanas recepte un rupjmaizes kārtojums.  Uwa ir tikusi pie lieliskas sadarbības ar […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: