Versija par polentu

Šķirstīju pavārgrāmatu, domājot, ko jaunu varētu uztaisīt. Aizķēros pie atvēruma, kur bija ielīmēta līmlapiņa – polenta. Hm, kāpēc gan ne? Atceros, ka reiz Sirmais taisīja savā raidījumā un slavēja, ka baigi labā. Jāmēģina. Neviens, protams, neiebilda un drosmīgi stājās pretim šim izaicinājumam. Tas tiešām bija izaicinājums – apēst to varēja tikai ar kečupu. Kaut kā man izdevās tik izcili, ka nesanāca nekas labs. Pēc actuale ieviestā jaunā vērtēšanas kritērija – pieci kečupi.

Recepte

  • 250 grami polentas vai kukurūzas putraimu
  • litrs ūdens
  • sāls
  • 100 grami siera

Vispirms jāuzvāra polentas biezputra – sālītā, verdošā ūdenī ieber putraimus un savāra biezputru.

Izrādās tas nemaz nav tik viegli, jo putra neganti burbuļo un itin viegli var apdedzināties. Receptē teikts, ka intensīvi maisot jāvāra 20 minūtes – tā vietā es pavārīju tik, cik spēju izturēt neganto burbuļošanu un vienkārši uzliku vāku un noņēmu no plīts. Ik pa laikam piegāju un pamaisīju.

Kad putra drusku padzisusi, ielēju to ar cepampapīru izklātā traukā un izlīdzināju. Pārbēru ar sieru un liku cepeškrāsnī, kamēr siers izkusa. Tās bija kādas 20 minūtes.

Likām uz šķīvjiem un ēdām.

Nākamajā dienā pēc putnupr žēlabām aleja nopublicēja citu recepti, bet man laikam trūkst drosmes, lai mēģinātu vēlreiz.

4 Atbildes to “Versija par polentu”

  1. Guna Says:

    Man savukārt polenta traki garšo! Nekādu sieru virsū neberu un cepenē necepu, vien izvārītu ielieku traukā lēzenā, lai gabalos var sagriezt. Un ēdu kopā ar, hmm, marinaras mērci (bundžas tomāti, sīpolu daudz un ķiploku – acept, kaut kādas garšvielas, pavārīt to visu). Ņam, ņam, ņam!

  2. mīle Says:

    \\\\\\\\\\\\ļoti garšīga biezputra,uztaisīju mājās,ir knifiņi ,cenšos ieviest savā kafejnīcā,ļoti liela neizpratne no pavāriem,nekad nav taisījuši!Galvenais,ka otrā dienā var pasniegt kā ceptus stienīšus,starp citu ļoti veselīga biezputra

  3. Polenta | actuale.net Says:

    […] made by uwagatavo. Iespējams, visu laiku izcilākais veikums. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: