Parasts kēkss

– Kas tas par kēksu?
– Parasts kēkss.
– Kā, parasts kēkss?
– Nu, pavisam parasts, pēc receptes, neko klāt neliku.
Kā izrādās, ar parasts viipsna saprata, ka no paciņas.
Teju vai apskaitos, ka par mani tā padomāja!
Kēkss ir ļoti līdzīgs šim, bet šoreiz strikti pieturējos pie receptes.
Baigi jocīgi – nākamajā dienā kļuva pavisam ciets, parasti jau nākamajā dienā kēksam nekādas vainas, bet šoreiz varēja teju vai mest pret sienu.

Recepte

  • 250 grami mīksta sviesta
  • 250 grami cukura
  • četras olas
  • šķipsniņa sāls
  • ēdamkarote vaniņas cukura
  • rīvēta citrona miziņa
  • 500 grami miltu
  • 100 grami piena
  • ēdamkarote cepamā pulvera
  • četras ēdamkarotes kakao

Dažas stundas istabas temperatūrā atlaidina sviestu. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Sviestu kopā ar trešdaļu cukura saputo ar mikseri. Pamazām pievieno olas un atlikušo cukuru.

Iemaisa sāli, vaniļas cukuru un citrona miziņu.

Pievieno trešdaļu miltu un izmaisa.

Pielej pienu, izmaisa un pievieno atlikušos miltus, cepamo pulveri un kārtīgi sajauc.

Kēksa formu ieziež ar sviestu, iepilda divas trešdaļas mīklas. Atlikušo bļodā sajauc ar kakao, un iepilda formā. Abas mīklas drusku sajauc.

Liek cepeškrāsnī un cep kādas 45 minūtes. Gatavs, kad kēksā iedurtais irbulītis ārā nāk sauss.

Ja gribas, var uzkaisīt pūdercukuru.

Izmaksas: Ls 2.70
Kalorijas: 100 gramos ir aptuveni 380 kcal
Rezultāts: 1.3 kg

Vairāk bilžu pie actuales.

4 Atbildes to “Parasts kēkss”

  1. parsla.asere Says:

    Kāpēc necepi studentu kēksu? Tad arī otrā dienā varētu ēst, nevis mētāties.

  2. putnupr Says:

    kaapeec man neiedevi parastu keeksu?

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: