Kūkai vajadzēja būt sarkanai

Gatavojoties 18. novembrim, gribējās ko tematisku. Viipsnai izcila ideja – cepam Red Velvet Cake! Izskatās tik kārdinoši, ka nevar necept. Nopirku krāsu, un prieki var sākties! Taču… lēnāk pār tiltu. Pievienojot krāsu, sapratām, ka nekas nesanāks. Rezultātā ir parasta šokolādes kūka ar glazūru. Garšīgi jau, bet baigā vilšanās.
Varbūt, lai sanāktu sarkana, nevajag likt kakao, bet pavisam noteikti – jādabū cita krāsa.

Recepte

  • 200 grami mīksta sviesta
  • 200 grami tumšbrūnā cukura
  • 100 grami baltā cukura
  • divas olas
  • 320 grami miltu
  • 60 grami kakao
  • tējkarote sodas
  • tējkarote cepamā pulvera
  • pustējkarote sāls
  • 250 grami paniņu
  • ēdamkarote sarkanās pārtikas krāsas
  • divas ēdamkarotes vaniļas ekstrakta
  • ēdamkarote baltā vīna etiķa

Pildījums un glazūra

  • 100 grami saldā krējuma
  • 100 grami mīksta sviesta
  • 200 grami krējumsiera
  • 80 grami cukura
  • krikumiņi no vienas vaniļas pāksts

Atlaidina sviestu istabas temperatūrā. Piegriež cepampapīra aplīti 24 cm kūkas formas dibenam. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Saputo sviestu un pievieno cukuru. Pa vienai piesit olas. Pievieno paniņas, etiķi, vaniļas ekstraktu un krāsu un samaisa. Pieber kakao, miltus, sodu, cepamo pulveri un sāli un kārtīgi sajauc.

Formas malas un dibenu izsmērē ar eļļu un pielipina cepamo papīru. Iepilda pusi no mīklas un liek cepties uz kādām 25 minūtēm.

Kad izcepies, ņem ārā, padzesē, atbrīvo formu un ar atlikušo mīklu izcep vēl vienu ripuli.

Kad abi atdzisuši, sajauc krēmu-glazūru. Sakuļ putukrējumu, un otrā bļodā sakuļ sviestu ar krējumsieru, pievieno cukuru un krikumiņus no vaniņas pāksts. Sajauc ar putukrējumu, un ziež starp kūkas kārtām, virsū un apkārt.

Secinājums: jāņem puse no mīklas produktiem un jācep tikai viena kārta, ko pārgriezt uz pusēm. Tik bieza kūka neērti sagriežama un apēdama. Vai – jācep lielākā formā, tad kārtas būtu drusku plānākas un kūka lielāka.

Rezultāts: 1.7 kg
Kalorijas: 100 gramos ir ap 365 kcal
Izmaksas: ap piecīti

Vairāk bilžu pie actuales.

10 Atbildes to “Kūkai vajadzēja būt sarkanai”

  1. Mēnessmeitēns Says:

    vajadzēja vairāk tās pārtikas krāsas, nereti uz mūsu miltiem sliktāk tā krāsa iedarbojas!

  2. Antuanete Says:

    Krāsu var nopirkt Gemosā.
    Šo kūku cibiņa Up savulaik cepa (iespējams, pēc citas receptes), viņas secinājums bija, ka pareizajai krāsai vajadzētu lietot receptē paredzēto “Dutch processed” kakao, nevis mūsu parasto.

  3. Zii Says:

    gemosā ir tā sauktās “šokolādes krāsas”, tip ar domu varot nokrāsot pat šokolādi.
    pati gan meeģinājusi neesmu.
    viņas ir pulverveida, caurspīdīgos plastmasas traukos

  4. Cepumi Red Velvet ar balto šokolādi « uwa gatavo Says:

    […] krāsu vai precīzāk – tās neesamību vai nepietiekamo klātesamību. Jau toreiz, kad cepu Sarkano kūku jeb Red Velvet Cake, viss sanāca labi, izņemot krāsu. Tāpat arī šoreiz – cepumi jau tā nekas, bet krāsa […]

  5. uwa, Cepumi Red Velvet ar balto šokolādi - home made Says:

    […] krāsu vai precīzāk – tās neesamību vai nepietiekamo klātesamību. Jau toreiz, kad cepu Sarkano kūku jeb Red Velvet Cake, viss sanāca labi, izņemot krāsu. Tāpat arī šoreiz – cepumi jau tā nekas, bet krāsa […]

  6. Sarkanbaltsarkanā kūka (Red Velvet Cake) | uwa gatavo Says:

    […] kāda laika cepu Red Velvet Cake, bet izmantoju krāsu, kuras spēkos nebija nokrāsot mīklu, un sanāca parasta kūka ar brūno […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: