Siļķe kažokā

Domājot par 18. novembri, gribēju uztaisīt siļķi kažokā. Beigās sanāca tā, ka gandrīz par pirkstu nepiedūru – Viipsna atnesa recepti un visas nepieciešamās sastāvdaļas, man tik atlika priecāties, cik viņa skaisti strādā.
Šiem salātiem foršākais ir tas, ka nav jānoņemas ar griešanu un kapāšanu – visu, izņemot siļķi, vienkārši rīvē traukā.
Jūs kādreiz esat domājuši, kāda izskatās siļķe kažokā? Nu, tā pavisam nopietni vizualizējot zivteli, kam uzvilkts kažoks? Man ne prātā nebija ienācis ko tādu darīt, bet actuale un putnupr ķiķināja par kažoku un peldkostīmu.

Recepte

  • 400 grami marinētu siļķu filejas
  • pieci vidēji kartupeļi, vārīti
  • četras nelielas bietes, vārītas
  • piecas olas
  • pieci vidēji marinēti gurķi
  • 250 grami garšīgas majonēzes
  • 360 grami liesa skābā krējuma (tauku saturs – 12%)
  • sāls, pipari, sinepes

Vislabāk derēs stikla trauks ar vāku, lai ērti likt ledusskapī. Var arī apklāt ar pārtikas plēvi.

Produktiem vajadzētu būt līdzīgā daudzumā, lai kārtas daudzmaz vienādā biezumā.

Tātad, pirmā kārta ir rīvēti kartupeļi, kam pa virsu liek smalki vai ne tik smalki (kā nu labāk patīk) sagrieztu siļķīti.

Sajauc majonēzi ar krējumu, pievieno sinepes, sāli un piparus. Pusi mērces pārklāj salātu kārtai.

Virsū rīvē marinētus gurķus.

Un tad bietes.

Pārklāj ar atlikušo mērci un tam visam pārrīvē olas.

Kārtojumu liek ledsskapī uz vismaz dažām stundām. Protams, var arī ēst uzreiz, bet, jo ilgāk salāti ievelkas, jo garšīgāki. Turklāt, pēc ilgāka laika, piemēram, nākamajā dienā tos vieglāk dalīt gabalos un likt uz šķīvjiem – porcijas negāzīsies, bet būs tādi kā klucīši.

Izmaksas: kādi 3.5 lati
Kalorijas: pēc maniem aprēķiniem uz 100 gramiem salātu ir 150 kcal
Daudzums: tāds kārtīgs salātu trauks, aptuveni 2.4 kg

Vairāk bilžu pie actuales.

7 Atbildes to “Siļķe kažokā”

  1. Mēnessmeitēns Says:

    mēs katrā kārtā likām nedaudz mērces (majonēzi ar piedevām sajauktu)!🙂 un pa virsu vienmēr no siļķu gavaliņiem likām zīmējumus vai uzrakstus!🙂

  2. Oktomars Says:

    Siekalas saskrēja mutē *__*

  3. Brigita Says:

    🙂 A majonēzes kalorijas pieskaitīji?!🙂 Diezvai būs tik maz, bet recepte gan šķiet laba, noteikti izmēģināšu!

  4. Kulinārijas blogi novembrī* Says:

    […] Nacionāli gatavojoties Ziemassvētkiem, noteikti noderēs sklandraušu pagatavošanas nianses. Uwa gatavo nepaliek klasiska un šos raušus taisa arī no visa, kas ledusskapī – sanāk tādas tautiskas picas. Runājot tālāk par tautisko, blogā tiek piedāvāta kāršas pagatavošanas recepte un rupjmaizes kārtojums.  Uwa ir tikusi pie lieliskas sadarbības ar fotogrāfi un šausmīgi glītām bildēm. Bet jūs varat tikt pie шуба vai siļķi kažokā. […]

  5. elīna Says:

    Vai tiešām tradicionālajai “šubai” liek klāt marinētos gurķus????? Kaut kā liekas, ka tomēr nē.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: